MILENA IVANOVIĆ: Presuda mom suprugu je skandal, ali nema padanja, borba tek počinje!
Foto: Tanjug, Milena Popović Ivanović, Supruga, Reakcija, Presud

Evropska pravda zakazala

MILENA IVANOVIĆ: Presuda mom suprugu je skandal, ali nema padanja, borba tek počinje!

Politika -
Odluka Sudskog veća, sa Rumunkom Roksanom Komšom na čelu, oslobodilo ostalu četvoricu Srba - Delibašića, Lazovića, Iliju i Nebojšu Vujačića. Ovo je skandal neverovatnih razmera, ali tek počinje borba. Oliver je najjači od svih nas, poručila supruga Milena

JezivoSUZE I POLICIJATokom izricanja presude u Mitrovici bilo je vidljivo pojačano prisustvo kosovske policije, a obe kapije koje vode prema zgradi suda bile su zatvorene i kontrolisali su ih pripadnici policije. U sudnici su, pored rodbine i prijatelja, bili i oficir za vezu s Prištinom Vlade Srbije Dejan Pavićević i zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev, a nakon što je Ivanoviću izrečena presuda, u sudnici su se začuli plač i negodovanje.

Njihova pravda šta je odlučilo sudsko veće euleksa JOŠ U KUĆNOM PRITVORUEuleks je Ivanovića lišio slobode 27. januara 2014, a sudski proces, tokom kojeg je saslušan 81 svedok, trajao je od 19. decembra 2015. godine. Ivanović je, zajedno s Delibašićem, izricanje presude dočekao u kućnom pritvoru, dok su se ostala trojica Srba branila sa slobode.U obrazloženju presude navodi se da su o događaju u južnom delu Kosovske Mitrovice 1999. godine „van svake sumnje“ utvrđene činjenice da je „14. aprila organizovano čišćenje južne Mitrovice u cilju ubijanja i proterivanja Albanaca“.- Ivanović je bio svestan operacije ubijanja i proterivanja civila i on je voljno postupao po planu znajući da će biti ubistava - navelo je sudsko veće zbog čega je Ivanović proglašen krivim za delo ratnog zločina.- Nije se moglo ustanoviti van svake sumnje da je postupao u svojstvu vođe i lidera srpskih paramilitaraca i da je podstrekivao grupu ili im naređivao - navodi se u presudi.Vreme od skoro dve godine provedeno u pritvoru biće uračunato u zatvorsku kaznu, a dužan je da nadoknadi troškove suđenja od 750 evra. Sudsko veće je odlučilo da Ivanovića zadrži u kućnom pritvoru.

Reagovanja

Rasim Ljajić (sdps) Presuda politička

Logično razmišljanje svih ljudi koji su ostali na Kosovu je da, ako je ovako prošao Ivanović - borac za demokratska prava, šta da očekuju drugi građani. Presuda je pre politički nego pravno motivisana.Aleksandar Vulin (PS)Silovanje pravdeTo nije pravosnažna presuda - da je pravosnažna, to ne bi bila pravda, već silovanje pravde. Mnogo mi je žao što srpska sudbina uvek stoji negde iza politike.Sanda Rašković Ivić (DSS)Nejednaki aršiniTo je sramna odluka koja govori o nejednakim aršinima koje evroatlantski deo međunarodne zajednice ima prema nama. U tome iz sve snage učestvuje i Euleks, koji je pokazao da je institucija koja ne štiti vladavinu prava.Vojislav Šešelj (SRS)Antisrpski sudTaj sud je u funkciji suzbijanja srpskih nacionalnih interesa i otimanja KiM. U ovom slučaju Ivanović je osuđen, po svoj prilici, potpuno nevin.Aleksandar Đurđev (Srpska liga)Provokacija PrištineJoš jedna u nizu političkih provokacija Prištine. Najoštrije osuđujemo ovo političko nasilje nad nedužnim Srbima.Saša Mirković (Jaka Srbija)Država da reagujeReč je o silovanju pravde i činu pravnog nasilja nad Srbima. Država mora hitno da reaguje na ovo pravno bezakonje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track