PRLJAVI PLANOVI NAPREDNJAKA ZA IZBORE: SNS seli botove na Vračar da uzme vlast!
Foto: FoNet

VUČIĆEVA MAŠINERIJA

PRLJAVI PLANOVI NAPREDNJAKA ZA IZBORE: SNS seli botove na Vračar da uzme vlast!

Politika -
Vučićevi ljudi organizuju masovno prijavljivanje prebivališta za svoje pristalice u beogradskoj opštini koju već 23 godine drži DS

BEOGRAD - Vrh SNS izdao je nalog svojim pristalicama da se odjavljuju s drugih opština i prijavljuju na Vračaru kako bi na predstojećim lokalnim izborima osvojili što više glasova i vlast u toj beogradskoj opštini, koja je već 23 godine neosvojiva tvrđava DS, saznaje Kurir.

Izvor našeg lista otkriva da je dosad više od sto naprednjaka prijavilo adresu na Vračaru.Mahinacije- Naprednjacima je Vračar slaba tačka, jer su stanovnici naklonjeni demokratama, ali i zato što su naprednjački odbornici u ovoj opštini posvađani između sebe, pa sad čine sve kako bi je osvojili. Nakon više neuspelih pokušaja, najnoviji plan je da prebace članstvo privrženo Vučiću, pre svega s Voždovca i iz Zemuna, gde neće biti raspisani lokalni izbori - kaže naš sagovornik upućen u dešavanje u ovoj prestoničkoj opštini.Prema njegovim rečima, manipulacije na Vračaru započete su odmah nakon prethodnih izbora, kad je lista Tomislava Nikolića osvojila svega šest odbornika, tvrdi naš izvor, i dodaje da je ostalih sedam kupljeno.- Protiv jednog od bivših odbornika DS podignuta je i krivična prijava, jer je nakon prelaska na listu SNS dobio zaposlenje i mesto u nadzornom odboru, što je pokazatelj da je bilo iz koristi, a ne zbog ideala - kaže sagovornik Kurira.On dodaje da je na Vračar prešao i jedan od viđenijih članova SNS, koji pripada novoj struji, koja je u opštinu došla nakon što je prvobitni odbor smenjen u martu prošle godine.- I oni su se između sebe posvađali, zbog bahatosti i sujete, pa je na Vračar došao i čovek od Vučićevog najvećeg poverenja. On je samo još jedan od stotinu novoprijavljanih „Vračaraca“, ali se oni na tom broju neće zaustaviti - kaže naš sagovornik.

 Topla  dobrodošlica...  Vračarci  protiv došljaka
Topla dobrodošlica... Vračarci protiv došljaka

Pilićarenje... Naprednjaci do glasova pokušavaju doći i sitnim podmićivanjem
Pilićarenje... Naprednjaci do glasova pokušavaju doći i sitnim podmićivanjem

Pajtić: To je bahatoNaš izvor ističe da članovi SNS ne prezaju ni od čega kako bi dobili naklonost građana.- Njihovi članovi idu po kućnim savetima, nude popravke u ime SNS, zamene sandučića, farbanje gelendera, zamenu sijalica, a potom zovu JP „Gradsko stambeno“ da to popravi, što je ovom preduzeću inače u opisu posla. Nakon popravki oni okače plakat s logoom stranke i istaknu da je na njihovu inicijativu to zamenjeno - kaže naš sagovornik.Lider demokrata Bojan Pajtić ističe da SNS maltretira javnost, zbog čega će im građani na izborima videti leđa.- Umesto da rešavaju probleme građana Srbije, pripadnici vladajuće stranke maltretiraju javnost otimanjem vlasti do nivoa mesne zajednice, a posle s tom vlašću ne znaju šta će. Skreću pažnju javnosti Srbije sa činjenice da su na vlasti već četiri godine i da su narod osiromašili i ponizili. Bahatost, nasilje i alavost umesto znanja, odgovornosti i rezultata - kaže Pajtić.Politički analitičar Zoran Stojiljković za Kurir objašnjava da bi pobeda naprednjaka na Vračaru bila simbolično značajna, ali i da bi stranka time zaokružila svoj uticaj i ukupnu teritoriju.Gladijatorska borba- Ukoliko je to tačno, reč je o ozbiljnoj manipulaciji. Izbori su gladijatorska borba za beneficije i partijsko zapošljavanje i često su akcije koje stranke sprovode na granici dozvoljenog - kaže Stojiljković.Iz SNS nisu odgovorili na pitanje da prokomentarišu navode našeg sagovornika.

Odluka sudaSEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BILA PO ZAKONU Upravni sud odbacio je žalbu Srpske napredne stranke i potvrdio da je sednica Skupštine opštine Vračar, održana 23. decembra 2015. godine, bila u skladu sa zakonom. Na toj sednici naprednjaci su pokušali da uz pomoć dva odbornika Demokratske stranke preuzmu vlast u toj opštini. Međutim, to im nije pošlo za rukom.Demokrate su tim povodom saopštile da su sve tvrdnje naprednjaka o neregularnosti sednice bile neistina i obmanjivanje stanovnika Vračara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track