BORKOVA LEVICA TRAŽI: Vujović da podnese ostavku jer ne štiti budžet od SNS
Foto: Zorana Jevtić

Štedi na građanima i podstiče otpuštanje radnika

BORKOVA LEVICA TRAŽI: Vujović da podnese ostavku jer ne štiti budžet od SNS

Politika -
BEOGRAD - Levica Srbije zatražila je danas od ministra finansija Dušana Vujovića da podnese ostavku jer ne štiti budžet od vladajuće Srpske napredne stranke.

Levica Srbije, koju predvodi donedavni potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović, ocenila je da Vujović "odavno ne brani budžet od zahteva premijera, štedi na građanima, podstiče mere za otpuštanje radnika, a sve to u situaciji kada su plate i penzije u Srbiji najmizernije u Evropi".

"To su razlozi zbog kojih treba da podnese ostavku, a ne zato što mu zahtevi lekara i prosvetnih radnika ruše budžet - ne probijaju oni budžet, već desetine hiljada naprednjaka koji su zahvaljujući partijskoj knjižici, mimo svih procedura i kršeći zabranu o zapošljavanju, došli do državnog posla", navodi se u saopštenju.

Ta stranka je pozvala radnike da, ma koliko bili razočarani, ne napuštaju državu, jer će "uskoro moći da glasaju za one koji će partijsko zapošljavanje tretirati kao krivično delo i koji će odbaciti koncept neoliberalnog kapitalizma koji ih sve više dovodi na rub egzistencije".

"Očigledno je da vlast već godinama dokazuje da nije sposobna ništa drugo da uradi, sem da smanji plate i penzije građanima i da onda to prikazuje kao veliki uspeh", navodi se u saopštenju.

Ministar finansija Dušan Vujović negirao je sinoć da je predstavnicima sindikata kazao da oni kojima se ne sviđa novi zakon o platama u javnom sektoru mogu da traže drugu državu. "Pogledavši sve zahteve, ja sam samo rekao da time može direktno da se probije budžet, a samim tim i država. Rekao sam da je moj zadatak da čuvam i budžet i državu, a oni koji misle da mogu da ruše državu, mogu to da rade na nekom drugom mestu", kazao je Vujović.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track