RAT KOALICIONIH PARTNERA Mrkonjić: Stefanović je običan poltron!
Foto: Marina Lopičić

Ministar policije bi i da tuži i da sudi

RAT KOALICIONIH PARTNERA Mrkonjić: Stefanović je običan poltron!

Politika -
Nečuveno: Prvi čovek MUP javno zamerio Mrkonjiću što je dao izjave, kako je rekao, „najgorim reketašima iz Kurira“. Mrkonjić: Poručujem ministru Stefanoviću da izjave dajem kome hoću, a Vučiću da mu poltroni nisu potrebni

BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stefanović uzeo je sebi za pravo da sudi i presuđuje, pa čak i da koalicionim partnerima iz SPS javno zamera na tome što daju izjave za naš list, koji je nazvao ni manje ni više nego - reketaškim!

Stefanović je tu skandaloznu izjavu dao odgovarajući na prozivke počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića da na otvaranje železničke stanice Prokop nije ni pozvan, a da ne bi ni došao na nešto što je samo okrečeno i prefarbano.Uz Vučićeve skute- Očigledno je premijer Aleksandar Vučić bio u pravu kada je rekao da će se sada svi udružiti kako bi pokušali da ga sruše. Jasno je da oni koji govore o okrečenim i ofarbanim objektima nisu bili sposobni da urade ono što sada radi premijer Vučić. Mrkonjiću bi bilo bolje da se bavi menadžerskim poslom za pevačice, jer mu to dobro ide. A to što daje izjave najgorim reketašima iz Kurira dovoljno govori o njemu - rekao je Stefanović.Ipak, izjava još uvek prvog čoveka Ministarstva policije nije uplašila vremešnog socijalistu, pa mu je odgovorio preko Kurira.- Što se tiče estrade, neka se ministar ne brine, ide mi jako dobro. Kako je krenulo, hvala bogu, mogao bih i da doktoriram na temu menadžerstva, pošto je to sada, koliko vidim, postalo moderno. Da se razumemo, podržavam politiku Vlade i premijera Vučića. Vučić vrlo dobro zna ko sam ja, kao što i ja znam ko je on, tako da nam poltroni nisu potrebni. A gospodinu Stefanoviću poručujem da izjave dajem kome ja hoću jer je ovo valjda slobodna i demokratska zemlja i ne treba mi ničija dozvola - odbrusio je Mrkonjić.Milan Antonijević iz Jukoma kaže da se Nebojša Stefanović ne obraća javnosti samo kao potpredsednik jedne stranke nego i kao ministar u Vladi i da su ovakve izjave neprimerene.Sud je nadležan- Prvo i osnovno je to da se mora poštovati pretpostavka nevinosti, i to bi ministar Stefanović morao da zna. Ako ništa drugo, on bi trebalo da da barem neko razumno objašnjenje zašto je izjavio da je Kurir reketaš. Za utvrđivanje takvih stvari nadležan je sud - ističe Antonijević.Dragan Popović iz Centra za praktičnu politiku kaže da je ministar grubo zloupotrebio svoju funkciju.- Ukoliko je neko reketaš, zbog čega nije u zatvoru? Zašto se ne završavaju istrage? Ako nekoga optužujete za nešto, iznesite dokaze - poručuje Popović.

Odgovor Ratko Femić o sramnom napadu na naš list MINISTRE, ŠTO NAS NE HAPSIŠ AKO SMO REKETAŠIGlavni urednik Kurira Ratko Femić istakao je da je ministar policije Nebojša Stefanović zloupotrebio svoju funkciju radi diskreditacije naše redakcije.- Advokati „Adrija medija grupe“ podneće krivičnu prijavu protiv ministra Stefanovića zbog zloupotrebe službenog položaja. Ministar policije bi trebalo da zna da je reketiranje ozbiljno krivično delo, te da, ako postoje dokazi, treba pokrenuti postupak pred nadležnim sudom, a on vodi postupke preko režimskih medija - rekao je Femić.On je istakao da Stefanović koristi poziciju moći da blati Kurir, koji kritički piše o korupciji i zloupotrebama u vrhu vlasti.- Ministar nema pravo da na najprizemniji način lepi reketašku etiketu našim novinarima, koji su pod ogromnim pritiskom raznih batinaša i ucenjivača koji obilaze našu redakciju, prate i snimaju naše novinare i urednike, o čemu smo pisali i obaveštavali policiju - poručio je Femić.

ReagovanjaBojan Pajtić, DSSKANDAL JE MALA REČNezapamćeno je u evropskoj političkoj praksi da ministar policije na takav način komunicira s medijima ili s bilo kim. Skandal je mala reč. Dragan Maršićanin, DSSPRESUĐUJE SUD,A NE POLITIČARIMinistar Stefanović, koga prati jedan neprijatan nadimak i afera s diplomom, trebalo da zna šta je pretpostavka nevinosti.Dragan Janjić, NUNSBEZ PRIŠIVANJA ETIKETAFunkcioneri organa vlasti moraju strogo da se drže svojih nadležnosti, a tu ne spada ocenjivanje bilo kog medija. Ovde je običaj da se pojedincima i medijima zakači neka ocena, i to ostaje.

Pet spornih slučajeva ministra policijePlagijatorLažirao svoj doktoratTrojica srpskih doktoranada sa britanskih univerziteta na osnovu analize utvrdila su da je doktorska disertacija iz 2013. Nebojše Stefanovića plagijat. Imovinska kartaNejasni podaciU izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije navodi se da je on vlasnik četvorosobnog stana od 99 kvadratnih metara i garaže, iako je poznato da ima luksuznu kuću.Pratio novinareKrivična prijavaProtiv Stefanovića i sekretarke UKP Dijane Hrkalović podneta je prijava zbog sumnji da je Odeljenje za poslove bezbednosti pri kabinetu ministra protivzakonito pratilo novinare.BrutalanBez posla 1.497 policajacaOdlukom ministra ukidaju se fantomska radna mesta „analize rizika“, a 1.497 policajaca koji su raspoređeni na te pozicije mogli bi da se već 1. marta nađu na ulici bez posla.OdgovornostDva samoubistva u 2015.Tokom 2015. u Srbiji su dvojica policajaca izvršila samoubistvo. M. J. bio je zaposlen u policijskoj brigadi za Grad Beograd i, prema rečima njegovih najbližih, ništa nije ukazivalo da će izvršiti samoubistvo.

KURIR VAM POKLANJA NARODNI KUVAR: Spremite brza, laka i ukusna jela

Ako nemate puno vremena za pripremanje obroka onda je ovaj kuvar prava riznica za vasNovi broj Kurir Narodnog kuvara donosi recepte za ukusne obroke koje možete da pripremite za tili čas.

Bilo da ste ljubitelj slaniša ili slatkiša, u ovom kuvaru pronaći ćete idealno jelo za vas.

Ne propustite NARODNI KUVAR - svakog četvrtka u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track