SMENA MINISTRA VOJNOG: Vučić potpisao predlog za razrešenje Gašića, v.d. Dušan Vujović!
Foto: Zorana Jevtić, Beta Emil Vaš

Predlog pred poslanicima 5. februara

SMENA MINISTRA VOJNOG: Vučić potpisao predlog za razrešenje Gašića, v.d. Dušan Vujović!

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić potpisao je predlog za razreššenje ministra odbrane Bratislava Gaššića i uputio ga Narodnoj skupšštini, potvrđeno je u kabinetu premijera.

Očekuje se da to bude jedna od tema na vanrednom zasedanju parlamenta, koje je zakazano za ponedeljak.

Premijer Vučić rekao je juče da će ministar odbrane Bratislav Gaššić biti razreššen do kraja januara, a da će potom, posle 15 dana, predstaviti novog ministra. Premijer je ranije izjavio da Gaššić neće podneti ostavku, već da će tražžiti njegovo razreššenje u Skupšštini Srbije, jer se, kako je rekao, ne plašši javne rasprave, pred poslanicima.

Vučić je uputio zahtev za održanje vanrednog zasedanja parlamenta 5. februara, na kojem će biti razmatrano razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića, koje je danas potpisao.

Jutrošnja sednica Vlade Srbije (Foto: Tanjug/Oksana Toskić)
Jutrošnja sednica Vlade Srbije (Foto: Tanjug/Oksana Toskić)

Premijer Srbije je ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da vrši ovlašćenja ministra odbrane do izbora novog ministra, navodi se u saopštenju kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima. Vučić je s tim upoznao članove vlade na današnjoj sednici. Premijer je zahvalio Gašiću na veoma dobrim rezultatima i u pogledu borbene gotovosti naše vojske, odnosno operabilne funkcionalnosti naše vojske, kao i u razvoju namenske industrije, ali smatra da u javnom diskursu Srbije reči koje je upotrebio ne mogu i ne smeju da budu ponovljene u budućnosti.

Zahtev stigao u Skupštinu Srbije

Predlog premijera za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašić stigao je u parlament, a očekuje se uskoro i predlog za održavanje vanredne sednice, na kojoj će biti razmatrano to razrešenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track