GAŠIĆ: U narednom periodu posvetiću se radu u SNS
Foto: Dragan Kadić

Ministar odbrane u odlasku

GAŠIĆ: U narednom periodu posvetiću se radu u SNS

Politika -
BEOGRAD - Odlazeći ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će se u narednom periodu, uoči vanrednih parlamentarnih izbora, posvetiti radu u Srpskoj naprednoj stranci.

"Posvetiću se radu u SNS kako bismo u sledeća tri meseca sprečili da oni koji su ojadili, osiromašili i opljačkali zemlju i pomisle da mogu da se vrate na vlast", izjavio je Gašić, neposredno posle jučerašnje formalne odluke premijera Aleksandra Vučića da ga smeni.

"Za razliku od Pajtića i sličnih, koji kao da su pupčanom vrpcom vezani za fotelju i drže se čvrsto do kraja iako su izgubili podršku naroda, ja shvatam svoju grešku i potpuno razumem odluku premijera", rekao je Gašić za "Večernje novosti".

On je dodao da je decenijama radio u privatnom sektoru i da pre funkcije u vladi nije imao ni dana radnog staža u državnom aparatu.

"Biću aktivniji u stranci kako bismo posle izbora čvrsto nastavili reformski kurs koji je zacrtao Vučhić", rekao je Gašić. Vučić je juče uputio zahtev za održanje vanrednog zasedanja parlamenta 5. februara, na kojem će biti razmatrano razrešenje ministra odbrane Gašića, koje je prethodno potpisao.

Premijer Srbije je ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da vrši ovlašćenja ministra odbrane do izbora novog ministra.

Vučić je novinarima rekao da nije želeo da prihvati Gašićevu ostavku, već je tražio razrešenje, kako bi poslanici na vanrednom zasedanju u petak imali priliku da pokažu "šta je vlada skrivila i šta loše uradila".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track