VESELINOVIĆ: Neću učestvovati u raspravi o Gašićevoj smeni, to je Vučićeva izborna predstava
Foto: Fonet

Pokret za preokret ignoriše skupštinsku sednicu

VESELINOVIĆ: Neću učestvovati u raspravi o Gašićevoj smeni, to je Vučićeva izborna predstava

Politika -
Samostalni poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je danas da taj pokret neće učestvovati u skupštinskoj raspravi o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića, jer taj predlog ne zaslužuje ništa osim ignorisanja.

"Pokret neće učestvovati u toj raspravi na sednici koja bude zakazana. Smatram da je to klasična pozorišna predstava (premijera) Aleksandra Vučića i da je ona napravljena samo zbog toga što su izbori pred nama", rekao je Veselinović novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da su poslanici dobili zahtev za razrešenje Gašića, ali nisu dobili saziv sednice na kojoj će se o tome raspravljati i dodao da taj predlog ne zaslužuje ništa osim ignorisanja.

"Ta sednica treba da bude sednica da Bratislav Gašić bude proglašen herojem. Sve ide ka tome i mi u tome nećemo učestvovati", rekao je Veselinović.

Prema njegovim rečima, taj pokret neće učestvovati pogotovo što Gašić nije razrešen zbog nesreće sa helikopterom kada je poginulo sedam osoba.

"Seksistički komentar se desio pre više od dva meseca. Vujović je očigledno sjajno rešenje za koje je trebalo dva meseca", rekao je Veselinović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je u subotu Skupštini Srbije pismo sa zahtevom da na vanrednom zasedanju parlamenta 5. februara bude razmatrano razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića. Vučić je potpisao razrešenje Gašića i ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da obavlja funkciju ministra odbrane do izbora novog ministra. Premijer je ranije najavio smenu ministra Gašića, jer je uputio seksistički komentar novinarki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track