SAŠA MIRKOVIĆ: 2/3 žena na listi kandidata za republičke parlamentarne izbore
Foto: Zorana Jevtić

Rodna ravnopravnost

SAŠA MIRKOVIĆ: 2/3 žena na listi kandidata za republičke parlamentarne izbore

Politika -
Narodu u Srbiji se godinama unazad pričaju isprazne priče, naročito u vreme kampanja pred izbore. Jedna od uvek aktuelnih tema u srpskoj politici, ali i društvenom životu uopšte, je pitanje rodne ravnopravnosti u Srbiji, saopštio je pokret Jaka Srbija.

Iako zakon jasno propisuje minimum trećinu žena na izbornim listama, u praksi se to pravilo često zloupotrebljava, pa na kraju u skupštinskim klupama završi znatno manji broj pripadnica lepšeg pola od propisanog.

Pokret Jaka Srbija odlučio je da prekine sa ovakvom praksom i da na svojoj izbornoj listi ima upravo obrnutu situaciju – 2/3 žena!

"Danas svi govore o rodnoj ravnopravnosti, potpisuju memorandume i protokole, donose zakone ali niko svojim primerom u praksi ne pokazuje da je to i zaista tako. Jaka Srbija će na predstojećim republičkim parlamentarnim izborima za narodne poslanike od 250 kandidata imati 2/3 žena. Žena je stub porodice, a porodica osnovna ćelija društva i države. Nema jake Srbije bez jakih žena! Na listi Pokreta Jaka Srbija naći će se od domacića, samohranih majki, penzionerki, do žena profesora i doktora nauka", izjavio je narodni poslanik i lider Pokreta Jaka Srbija Saša Mirković.

(Moja TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja