Najnovije vesti

NOVI AMBASADOR SKAT: Američka politika je da podrži Srbiju
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Diplomati drago što je došao u Beograd

NOVI AMBASADOR SKAT: Američka politika je da podrži Srbiju

Politika
BEOGRAD - Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Rendolf Skat izjjavio je da je poruka američkog predsednika Baraka Obame i državnog sekretara Džona Kerija da Srbija ima podršku Vašingtona na svom strateškom putu.

"Predsednik Obama i državni sekretar Keri su mi jasno poručili: Naša politika bi trebalo biti da podržavamo Srbiju na strateškom putu za koji se Srbija sama odlučila", rekao je Skat.

To je, kako je objasnio, Srbija koja ide ka zemlji koja je stabilna, demokratska, zemlja koja raste, koja pruža i priliku mladima, ali i našim investitorima koji imaju mogućnost da napreduju sa investiranjem u Srbiji. Srbija ide ka zemlji gde je vladavina prava čvrsta, i koja sa optimizmom gleda u budućnost, istakao je on. "Zemlji koja igra jednu pozitivnu ulogu u regionu, ali i u svetu", dodao je američki ambasador.

Skat kaže da je njegova prva poruka Srbiji da mu je veoma drago što je došao i da se raduje što će sarađivati sa srpskim narodom. Novi ambasador SAD, koji je juče predao akreditive predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, sastaće sedanas sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

(Tanjug/RTS)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...