SREĆA, NE DAM ZEMLJU, IDEMO: Ovo su slogani stranaka za predstojeće izbore
Foto: Nemanja Pančić

Priprema za glasanje

SREĆA, NE DAM ZEMLJU, IDEMO: Ovo su slogani stranaka za predstojeće izbore

Politika -
BEOGRAD - Sreća, Idemo, Srbiju u sigurne ruke - pod tim sloganima pojedine političke stranke ulaze u predizbornu kampanju za, još neraspisane, izbore.

Slogane, pobrojane, otkrile su javnosti zasad koalicija DS S-Dveri ( Sreća), Levica Srbije (Idemo) i SRS (Srbiju u sigurne ruke), ostale stranke još nisu saopštile na kojim porukama će pokušati da osvoje birače, a lider SNS Aleksandar Vučić kaže da ga ono što je dosad čuo - raduje.

"Mislim da je pojam sreća potpuno zanemaren u Srbiji i da su se neki drugi pojmovi već istrošili, izlizali", rekla je predsednica DSS Sanda Rašković Ivić. Podsećajući da su se do sada koristili slogani "Da živimo bolje", "Da ima više radnih mesta" koji su davali nadu, predsednica DS S ocenjuje da se ta nada "izjalovila".

Govoreći o ciljnoj grupi, ona ističe da su to glasači svih generacija.

"Znam da je DSS-u sklonije zrelije biračko telo, ljudi koji imaju 45 godina i više godina, dok su Dverima skloniji mlađi, međutim stvari se menjaju, pa evo i mi imamo neku urbanu publiku koja se približava Demokratskoj stranci Srbije", rekla je ona.

Predsednik Dveri Boško Obradović kaže da građanima treba vratiti sreću, a to je: "Sreća za građane Srbije je porodica, domaća, privreda, posao, selo, poljoprovreda i to će biti teme koje želimo da nametnemo. Zato smo prvi izbacili predizborni slogan - da bi smo pitali građane Srbije šta je za njih sreća", kaže Obradović.

"Posle dosmanlijskih, socijalističkih i naprednjačkih ruku koje su Srbiju dovele na rub opstanka, jedinu sigurnost pružaju ruke SRS. Mi hoćemo da pridobijemo podršku onih koji su ojađeni, a takvih je 90 odsto građana", rekao je Šešelj i dodao da su radikali dokazali da su sposobni i kompetentni.

Levica Srbije Borislava Stefanovića već ima slogan "Idemo", za koji se, kažu, još uvek ne može reći da je predizborni. Prema rečima člana Levice Ivana Jovanovića, taj slogan poziva građane da se priključe pokretu koji, kako kaže, nudi nešto nešto drugačije - odgovornost, kredibilitet i konkretna rešenja.

"Nama su ciljna grupa svi građani Srbije, naročito oni koji su u prethodnom periodu obespravljeni i oštećeni, mislim na radnike, penzionere, one koji su ostali bez posla i na one kojima su smanjene plate, penzije, mladima ", rekao je on.

Naprednjaci i socijalisti još ne otkrivaju svoje slogane. I u SPS kažu da su u njihovoj ciljnoj grupi svi građani Srbije. Zamenik šefa poslaničke grupe Neđo Jovanović očekuje da će građani "prepoznati kvalitet i ukazati poverenje onima koji vrede".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track