(KURIR TV) SVAĐA OKO SKUPA DS U MLADENOVCU: Pajtić tvrdi da je zabranjen, Jovičić demantuje
Foto: Marina Lopicic

Prepucavanje

(KURIR TV) SVAĐA OKO SKUPA DS U MLADENOVCU: Pajtić tvrdi da je zabranjen, Jovičić demantuje

Politika -
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić tvrdi da toj stranci večeras nije dozvoljeno da održi unapred najavljen skup u zgradi Skupštine opštine Mladenovac što pokazuje, kako je rekao, da se vlast plaši istine.

Demokratska stranka ranije danas najavila je tribinu u sali opštine Mladenovac, ali je novinarima po dolasku rečeno da će se skup održati u mestu Kovačevac, kod Mladenovca.

Pajtić je novinarima pre tribine u Kovačevcu rekao da se nikad u novijoj istoriji nije dogodilo da jednoj političkoj stranci bude zabranjeno da održi najavljen i zatražen skup. To se desilo večeras, kaže, zato što se aktuelna vlast plaši istine koju DS saopštava građanima - da je Srbija među najgorim zemljama po odlivu mozgova na svetu, nemogućnosti da se privuku talenti, lošoj poljoprivrednoj politici...

"Premijer Aleksandar Vučić, kad mu kažemo to, navodi da ga mrzimo. Niti mi njega mrzimo, niti imamo razloga da volimo bilo kog političara, mi samo govorimo da se nalazimo u izuzetno lošoj sitauciji i da imamo jednu od najgorih vlada na svetu", rekao je Pajtić.

On je ocenio da premijer i SNS ne žele da raspišu izbore u Beogradu jer znaju da će ih izgubiti.

Srpska napredna stranka odbacila je, kao "još jedna manipulaciju i prevaru", tvrdnje lidera Bojana Pajtića.

"Istina je da je opština Mladenovac ponudila DS-u nekoliko termina u kojima su mogli da održe tribinu. Sve termine su odbili, a preko medija su najavljivali tribinu u terminu koji je bio ranije zauzet!" precizira se u saopštenju Gradskog odbora SNS. To znači, zaključuju naprednjaci, da Pajtić i njegova stranka nisu ni želeli da održe tribinu već da izazovu incident.

"Pajtić je večeras ponovo prevario građane i javnost Srbije onako kako to radi svaki dan i kako njegova stranka to radi godinama unazad. Oni nemaju šta da ponude građanima osim laži. Posebno nemaju šta da ponude u Mladenovcu, gradu koji su opljačkali zbog čega im lokalni lider sedi u zatvoru", ističe se u saopštenju.

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić izjavio je večeras da je Demokratska stranka (DS) zahtev za skup u Mladenovcu podnela kasno i to za zauzetu salu u toj gradskoj opštini.

"Izgleda da je (predsednik DS-a Bojan) Pajtić definitivno odlučio da se, umesto pravljenja izbornog predloga razvoja Srbije, bavi fabrikovanjem nepostojećeg obračuna (premijera) Aleksandra Vučića s njim", kazao je Jovičić, a saopštila SNS.

Inače, reporter Kurira prošao je večeras nešto pre 18 časova pored mladenovačke opštine i snimio da je svetlo u sali gde je trebalo da bude održana tribina DS-a ugašeno.

(Tanjug/Beta/E.P.K)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track