Srbi na severu KiM pokazali da su deo Srbije

Izbori 2012.

Srbi na severu KiM pokazali da su deo Srbije

Politika -
Nije najbitnije koja je stranka u Ibarskom Kolašinu dobila najviše glasova, važno je da su Srbi izašli na izbore i time pokazali da kao i ostali građani u Srbiji učestvuju u izbornom procesu i da su deo države Srbije, rekao je Slaviša Ristić

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić (DSS) izjavio je da su lokalni izbori u dve opštine na severu Kosova održani u skladu sa zakonima Srbije i ocenio da ne postoji nijedan osnov po kome izborni rezultati mogu da se proglase ništavim.

Ristić je naveo da ukoliko buduća vlada, kako se najavljuje, umesto Opština uvede Veća i ignoriše volju svojih građana, mora preuzeti svu odgovornost za gašenje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji.

"Nije najbitnije koja je stranka u Ibarskom Kolašinu dobila najviše glasova, važno je da su Srbi izašli na izbore i time pokazali da kao i ostali građani u Srbiji učestvuju u izbornom procesu i da su deo države Srbije", rekao je Ristić.

Prema njegovim rečima, prioritet nove SO biće, kao i do sada rad u ustavno-pravnom sistemu Srbije uz apsolutno poštovanje njenih propisa i zakona.

Opštinske izborne komisije u Zubinom Potoku i Zvečanu dostaviće nadležnima izveštaje o lokalnim izborima, doneti rešenja o mandatima odbornika i sve to će biti vrifikovano na sednicama Skupština opština u te dve opštine na severu pokrajine. Predsednica opštinske izborne komisije u Zubinom Potoku Radmila Kapetanović rekla je da će prema procentu osvojenih glasova na jučerašnjim izborima biti određen i broj odbornika u lokalnom parlamentu i da prema prvim rezultatima treba očekivati da Demokratska stranka Srbije ima 21 odbornika, Srpska radikalna stranka devet i Ujedinjeni regioni jednog odbornika".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track