PREPUCAVANJE U SKUPŠTINI Pavićević: NOVU podržava 9,94 odsto! Babić: Onda izađite sami na izbore!
Foto: Fonet Božidar Petrović, Zorana Jevtić

Sednica pretvorena u raspravu o izborima

PREPUCAVANJE U SKUPŠTINI Pavićević: NOVU podržava 9,94 odsto! Babić: Onda izađite sami na izbore!

Politika -
Nova stranka iznela je danas u parlamentu računicu prema kojoj 9,94 odsto prihvaćenih amandmana te stranke od formiranja aktuelnog saziva parlamenta znači istu toliku podršku građana toj stranci, a poslanici SNS uzvratili su na računicu poslovicom "što je babi milo, to joj se i snilo".

Naime, amandmansku raspravu o setu zakona iz oblasti životne sredine poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević iskoristio je da se pohvali učinkom te stranke, budući da je od sazivanja parlamenta na zakonske akte podnela 1.981 amandman, od kojih je prihvaćeno 197.

Po tome je, kako je Pavićević rekao, Nova stranka šampion sprskog parlamentarizma.

"To znači da je prihvaćeno 9,94 odsto amandmana Nove stranke, a to za mene znači da je Nova stranka dobila podršku 9,94 odsto građana. To je dobra startna osnova za izbore"”, rekao je Pavićević.

Protiv “računice” Pavićevića bili su poslanici SNS, koji su mu poručili - – Što je babi milo, to joj se i snilo”.

"Dobro je što mnogi predlagači nisu prihvatili sve amandmane uvaženog kolege, jer zamislite šta bi se desilo po njegovoj analogiji da su prihvaćeni, pa bi na budućim izborima oni imali 100 odsto. Tako bi obesmislili izbore"”, primetio je naprednjak Ljubiša Stojmirović.

Iz tabora naprednjaka je stigao i poziv da Nova stranka sama izađe na izbore i tako dokaže računicu.

"“Bojim se da mu u tom procentu fali i jedna nula"”, kazao je naprednjak Marjan Rističević, posle koga je Pavićevićev kolega Zoran Živković rekao da su pre 20-tak godina postojale emisije “Pozdravi i želje slušalaca”, pa da svako ko ima želju da uputi neku želju Novoj stranci to uradi preko tih emisija.

Šef poslanika SNS Zoran Babić rekao je da pamti još neke šampione srpskog parlamentarizma po pitanju broja amandmana, kao što je bio DSS, a da su oni ostali ispod cenzusa.

Babić je pozvao one koji se hvale “sitnim” procentima da izađu na izbore i provere šta građani misle o tome.

"Mislim da još uvek postoje emisije –pozdravi, želje i čestitke. Mislim da ćemo se mi pozdraviti već za nekoliko dana kada ovaj parlament bude raspušten. Što se tiče želja, mislim da je te želje najbolje izrekao kolega Vladimir Djukanović na društvenim mrežama, da je oko tih želja ukazao i pomenuo Zabelu. Što se tiče čestitki, e u tom trenutku ćemo svi mi čestitati nadležnm državnim organima"”, rekao je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track