LAŽOVI: Socijalisti se našikali slaveći odlazak PUPS, sad se ne sećaju!

Socijalisti se nemušto pravdaju

LAŽOVI: Socijalisti se našikali slaveći odlazak PUPS, sad se ne sećaju!

Politika -
U SPS sad tvrde da nisu proslavljali odlazak PUPS iz koalicije, iako su se pojedini njihovi visoki funkcioneri javno radovali zbog toga

BEOGRAD - Iako je i lider SPS Ivica Dačić povodom raskida koalicije s PUPS izjavio da su „penzioneri“ imali velike prohteve, socijalisti su se juče oglasili saopštenjem, nemušto se pravdajući da njihov odlazak nisu proslavili šampanjcem, kako je Kurir pisao. Ipak, i više je nego jasno da je raskid s PUPS izazvao veselje među delom socijalista, o čemu svedoče i brojni statusi omladinaca SPS na društvenim mrežama.„Socijalisti su uvek poštovali mišljenje, stav i odluke svih učesnika u političkom životu Srbije, pa će tako poštovati i svaku odluku PUPS, s kojim su bili osam godina u koaliciji“, navedeno je u saopštenju SPS.Međutim, i pored toga što su pokušali da se operu i da po onoj narodnoj objasne da nisu mislili na šiju nego na vrat, podmladak SPS je po društvenim mrežama i te kako slavio razlaz s partijom penzionera.Tako je Ðorđe Ðoković, šef omladine SPS na svom profilu na Fejsbuku, uz objavu o raskidu koalicije s PUPS, napisao:- Ne treba žaliti za prosutom vodom koja je služila samo kao balast balonu koji ide ka vrhu. Nek mi oproste svi ako sam nekog uvredio. Možda me je ponela moja mladost, ali isto tako i želja da iskažem svoj iskreni stav koji u meni leži od kada je umro Jova Krkobabić. Moj stav je poznat svima u partiji, tako da nemam razloga da ga krijem - napisao je Ðoković, a usledila je gomila sličnih komentara i poziva na proslavu.

 Amnezija... Aleksandar Antić,  Ivica Dačić i Dragan Marković Palma
Amnezija... Aleksandar Antić, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma

Milićević: Nema štete

I šef socijalista u srpskom parlamentu Ðorđe Milićević izjavio je danas da odlazak PUPS neće uticati na izborni rezultat koalicije okupljene oko SPS i izrazio uverenje da će rezultati SPS biti mnogo bolji od prethodnih vanrednih parlamentarnih izbora.Poštujemo odluku PUPS i želimo im uspeh s predstavnicima SNS. Posebno podržavamo njihovu nameru i cilj da nastupe samostalno na narednim vanrednim parlamentarnim izborima - rekao je Milićević.Međutim, funkcioner socijalista Novica Tončev dao je ipak manje umiven odgovor i istakao da SPS nije napustio PUPS nego samo njegovo rukovodstvo, ali da to nikako neće uticati na uspeh socijalista.- Što bi naš narod rekao, daleko im lepa kuća. A mi ćemo, kad posle izbora osvojimo 20 odsto, tek da otvaramo šampanjce jer penzioneri i svi ostali građani znaju da je SPS jedna državotvorna stranka koja brine o interesima građana - kaže Tončev.Vrh zanemeoZa razliku od njih juče na pozive nisu odgovarali ni šef SPS Ivica Dačić, kao ni njegov trenutni zamenik Aleksandar Antić, ali ni potpredsednici Branko Ružić i šef vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović.Ðorđe Vukadinović, urednik Nove srpske političke misli, kaže da Dačićevo ponašanje može da se objasni time da se nalazi pod žestokim političkim pritiskom, ali i mobingom koalicionog partnera, odnosno naprednjaka.- Na taj način može da se objasni i saopštenje u kome se pravdaju da nisu pili šampanjac. Nije važno da li proslavljaju, činjenica je da niko u SPS preterano ne žali zbog odlaska PUPS. Činjenica je da je već mnogo penzionera prešlo u Vučićevu stranku, pa je i logičnije da PUPS bude deo te koalicije. Čini se da se Dačić zabio u mišju rupu i čeka da se desi neko čudo kako bi iz nje mogao da izađe - naglašava Vukadinović.

Milutin MrkonjićNE POZNAJEM KRKU MLAĐEGMilutin Mrkonjić kaže da ne bi da komentariše šampanjac, da ga on nije otvarao i daje krajnje diplomatski odgovor.- SPS je i dalje partija u kojoj penzioneri imaju važnu ulogu sa PUPS ili bez njega. Priznajem, uvek sam imao dobru saradnju s pokojnim Jovanom Krkokabićem. Iskreno, ovog mlađeg ne poznajem, ali ću se i ja kao penzioner zalagati za njihova prava - kaže Mrkonjić.

KURIR VAM POKLANJA NARODNI LEKAR: Pobedite malokrvnost!

Kako da uočite prve simptome

Novo izdanje Kurir Narodnog lekara vam donosi top savete kako da pobedite malokrvnost.

Probajte najlekovitiji biljni recept: kopriva, lucerka, majčina dušica i med.

Ne propustite magazin Narodni lekar svake subote u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track