Vlada Srbije usvojila nekoliko predloga zakona i izmena
Foto: Marina Lopicic

Od porskih do zaštite stanovništva

Vlada Srbije usvojila nekoliko predloga zakona i izmena

Politika -
BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici nekoliko predloga zakona i izmena i dopuna zakona. Usvojen je predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama, kojim se uspostavlja efikasni mehanizam koji omogućava državnim i lokalnim organima da realizuju projekte od opšteg interesa kroz javno-privatno partnerstvo na osnovu jasnih pravila, saopstila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama obezbeđuje i okvir za transperentnu i pravičnu tendersku proceduru u postupku traženja privatnog partnera za takve projekte, sa jednakim tretmanom svih ponuđača. Predlog zakona će omogućiti privlačenje domaćih i stranih investitora i banaka za finansiranje ili sufinansiranje projekata od opšteg interesa.

Na Vladi je usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji kojim se obezbeđuje normalizacija poslovanje poreskih obveznika, u cilju prevazilaženja poteškoća sa kojima su se suočili u prethodnom periodu, a samim tim i omogućavanje blagovremenog izmirivanja njihovih poreskih obaveza u narednom periodu.

Na taj način stvaraju se uslovi za normalizaciju poslovanja tih poreskih obveznika, uz očuvanja nivoa socijalne zaštite najugroženijih slojeva društva i daljeg podsticanja privrednih aktivnosti. Vlada Srbije usvojila je i Predlog zakona o javnom zdravlju u cilju ostvarivanja javnog interesa, stvaranjem uslova za očuvanje i unapređenje zdravlja stanovništva putem sveobuhvatnih aktivnosti društva.

Na Vladi je usvojen Predlog zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Njegov značaj je prvenstveno što se njime obezbeđuje visok nivo zaštite života i zdravlja ljudi, sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, kao i njihovo odstranjivanje i iskorenjivanje, navadeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track