RASIM LJAJIĆ: SDPS je među pet njjačih stranaka u Srbiji
Foto: Dragana Udovičić

Cilj da postanu treća partija po jačini

RASIM LJAJIĆ: SDPS je među pet njjačih stranaka u Srbiji

Politika -
BEOGRAD - Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je da je ta stranka danas među pet najjačih i najorganizovanijih u Srbiji i da je cilj da u naredne dve godine bude treća politička partija u zemlji.

Ljajić je na konvenciji te stranke u Beogradu poručio da SDPS mnogi potcenjuju, kritikuju, a neki čak i vređaju, ali da to stranci daje snagu da istraje i da na predstojećim izborima, na koje izlazi u koaliciji sa SNS, napravi najbolji mogući rezultat, što je politički interes i moralna obaveza SDPS.

"Moramo da uložimo maksimalni trud i napor da na izborima na svim nivoima ostvarimo ubedljiv rezultat", poručio je Ljajić i dodao da izborna pobeda nije toliko izvesna i da je opasno unaped proglašavati pobedu.

"Zato vas molim da od danas u naredna dva meseca damo sve od sebe, uložimo svu energiju i entuzijazam, da bismo pobedili na izborima", poručio je Ljajić.

Nova vlada će u naredne četiri godine morati da završi sav posao u vezi sa evropskim integracijama, okonča proces tranzicije i privatizacije, reformiše javni sektor, završi infrastrukturne projekte i obezbedi da preduzetništvo bude motor razvoja, naveo je on.

Prema njegovim rečima, 2017. godine Ustav Srbije mora da se menja, kako bi se smanjio broj poslanika i srednjoškolsko obrazovanje postalo ustavna kategorija.

"Potrebna nam je uređena država i zdrava ekonomija, a bez realizacije ovog plana to nećemo moći da uradimo u naredne četiri godine", rekao je lider SDPS i naveo da nova vlada, već u prvoj godini mandata, mrtav kapital države mora da stavi u funkciju ekonomskog razvoja i otvaranja novih radnih mesta.

Ljajić je kazao da lista oko SNS treba da bude stožer buduće vlade, te da bi trebalo da bude formirana ubrzo nakon izbora i da joj neće biti potrebno 100 dana da se uhoda.

Za SDPS je, dodao je Ljajić, važno da ima partnere u sindikatima jer je socijalna kohezija garant za sprovođenje reformi. On je istakaoa da Srbija mora da nastavi reforme, koje je uporedio sa dijetom.

"Reforme su kao dijeta, na početku izgleda teško, ali na kraju ste zadovoljni rezultatima", poručio je Ljajić. Govoreći o SDPS, Ljajić je rekao da tu stranku potcenjuju razni analitičari, ali da je podrška naroda koju prepoznaju važnija od podrške istraživača javnog mnjenja.

"SDPS mora da bude stranka koju više nik one može zaobići, čak ni istraživački javnog mnjenja", zaključio je Ljajić na konvenciji SDPS povodom dana stranke, na kojoj je, između ostalih, govorio i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track