SDPS U ŠAPCU BI DA VODI SVOJU POLITIKU: Rasima napustio ceo odbor zbog koalicije sa SNS
Foto: Zorana Jevtić

Nezadovoljni

SDPS U ŠAPCU BI DA VODI SVOJU POLITIKU: Rasima napustio ceo odbor zbog koalicije sa SNS

Politika -
ŠABAC - Članovi gradskog odbora SDPS Rasima Ljajića u Šapcu napustili su tu stranku zbog, kako su naveli, pritisaka iz "centrale" stranke da u vezi sa koalicionim dogovorom za predstojeće izbore.

Dosadašnji predsednik gradskog odbora Branko Filipović kazao je da je vrh stranke insistirao na saradnji na lokalnom nivou sa Srpskom naprednom strankom, iako su već potpisani ugovori sa drugim strankama.

- Nedopustivo je da neko iz Beograda ili Loznice kreira koalicionu politiku u Šapcu. SDPS je pogazio slogan da su "Ljudi preči od reči" i zato smo napustili stranku - ceo gradski odbor i 40 mesnih odbora na teritoriji grada Šapca - kazao je Filipović.

SDPS u Šapcu nedavno je potpisao sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima sa Zapadnom Srbijom, Novom Srbijom, Novom stankom, Socijaldemokratskom strankom, sindikatom Sloga, Levicom Srbije, Liberalno demokratskom partijom, kao i sa još pet manjih stranaka.

U Šapcu SDPS sa većinom tih stranaka čini vladajuću koaliciju, čiji je stožer Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića i DS, a u koaliciji su još i SPO i nezavisne grupe građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track