Najnovije vesti

ZGLAJZNUO: Cecin tata ostao bez fotelje u Žitorađi!
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kad

Opet promenjena vlast

ZGLAJZNUO: Cecin tata ostao bez fotelje u Žitorađi!

Politika
Slobodan Veličković, funkcioner JS, nije hteo da ostane s novom vladajućom većinom u toj opštini zbog radikala Vojislava Šešelja

BEOGRAD - Slobodan Veličković, otac pevačice Svetlane Cece Ražnatović, ostao je bez fotelje u opštini Žitorađa.

Ovaj funkcioner Jedinstvene Srbije kaže za Kurir da je prebegao u opoziciju jer nije mogao da deli vlast s radikalima, koji su postali deo nove vladajuće većine.

- Iskombinovana je nova vlast s radikalima i ja s takvim ljudima ne mogu. Postalo je redovno stanje da kad god se za nešto ne dobiju pare, sakupi se nova većina da obori vlast. Nisam hteo da podržim vlast s radikalima i smenili su me s mesta zamenika predsednika opštine - objasnio nam je Veličković.Zanimljivo je da je ova promena vlasti potpuno raspolutila stranku Dragana Markovića Palme jer su odbornici JS u Skupštini opštine Žitorađa trenutno i u vlasti i u opoziciji. Dok je Cecin tata otišao u opoziciju, njegov kolega Bojan Ilić ostao je s novom vladajućom ekipom. Veličković kaže da nije mnogo iznenađen tim, pošto je Ilić na korak od prelaska u Srpsku narodnu stranku Nenada Popovića.I ova promena vlasti u Žitorađi, četvrta od poslednjih izbora 2012, ličila je na pravi cirkus pošto je novo opštinsko rukovodstvo juče ceo dan bilo u potrazi za pečatom. Novoizabrani predsednik opštine Siniša Ilić i ostali funkcioneri koji su u petak izabrani nisu mogli da stupe na dužnost jer se „zagubio“ pečat Skupštine opštine. Prema tvrdnjama Ilića, pečat je nakon skupštinskog zasedanja uzeo sada već bivši predsednik Skupštine Miroljub Zdravković i nije ga vratio, te su rešenja o razrešenju i imenovanju ostala nepečatirana, pa nije bilo moguće izvršiti primopredaju vlasti.

- Bivši predsednik opštine Žitorađa Slađan Milenković iz SNS traži da mu donesemo sve odluke. Iako ih je služba pripremila, nisu imale pečat. To meni ništa ne znači i nisam nasilno hteo da ulazim u predsednički kabinet, ali smo obavestili policiju da ne možemo da sprovedemo zakonske odluke jer nema pečata - komentariše Ilić, koji je do ovih izbora bio odbornik SNS u lokalnoj skupštini, ali, kako kaže, čuo je da su ga isključili iz stranke.

Vojislav ŠešeljBRIGA ME ZA CECU I TATUKomentarišući da je Cecin otac izašao iz vlasti zbog SRS, lider radikala Vojislav Šešelj kaže da se nije potresao zbog toga.- Šta me briga za njega! Puna je Srbija srpskih majki - rekao je lider SRS.

PrekomponovanjeSRUŠILI NAPREDNJAKEBurna sednica u petak oborila je s vlasti koaliciju koju su činili SNS sa dva odbornika, SDS, JS i samostalni odbornici. Novu vlast u Žitorađi formirali su odbornici SDS, SRS, DS, JS i NS. Sada je jedan naprednjak u opoziciji sa još 12 odbornika, dok odbornički mandat Siniše Ilića još nikom nije dodeljen.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...