PORTPAROL PENTAGONA: Nije bilo naznaka da u mestu kod Sabrate ima civila
Foto: Profimedia

I dalje analiziraju napad

PORTPAROL PENTAGONA: Nije bilo naznaka da u mestu kod Sabrate ima civila

Politika -
Portparol Pentagona rekao je da SAD i dalje analiziraju napad u Libiji kod grada Sabrate, koji se desio u petak, i da još ne mogu da potvrde da li su u tom napadu poginula dva oteta službenika ambasade Srbije u Libiji, preneo je AFP

VAŠINGTON - Mesto u blizini libijskog grada Sabrate smo "gledali vrlo pažljivo nekoliko nedelja i nikada, ni u jednom trenutku, nismo videli nikakve naznake da su bili prisutni civili ili da su tamo držani", rekao je danas portparol Pentagona, kapetan Džef Dejvis.

Portparol Pentagona rekao je da SAD i dalje analiziraju napad u Libiji kod grada Sabrate, koji se desio u petak, i da još ne mogu da potvrde da li su u tom napadu poginula dva oteta službenika ambasade Srbije u Libiji, preneo je AFP. Dejvis je rekao da su vazdušnim udarom na kamp za obuku takozvane Islamske države u Libiji najverovatnije sprečena "masovna ubijanja ili sličan napad u Tunisu".

Kamp takozvane Islamske države, uništen u petak u blizini Sabrate, bio je "usredsređen na obuku za izvođenje operacije, one vrste kakvu smo videli u Tunisu", rekao je portparol Pentagona. AFP navodi da je među žrtvama napada kod Sabrate najverovatnije i istaknuti operativac takozvane Islamske države Nuredin Čučan.

Zvaničnici navode da je on pomogao u pripremama dva prošlogodišnja napada u Tunisu, za koje je odgovornost preuzela IS. U pitanju su napad na Nacionalni muzej, marta prošle godine kada je poginuo policajac i 21 turist, a potom u junu u napadu na letovalište Sus ubijeno je 38 turista, među kojima 30 Britanaca. "Uvereni smo da je onim udarom u petak sprečena veća tragedija", naveo je Dejvis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track