MIGRANTSKA KRIZA: Vučić zakazao hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti
Foto: Biro Za Saradnju Sa Medijima

Ekskluzivno

MIGRANTSKA KRIZA: Vučić zakazao hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra hitnu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, povodom poslednjih dešavanja i merama Brisela u vezi sa migrantskom krizom, ekskluzivno saznaje Kurir.

Neposredan povod za održavanje sednice je poslednje odluka Makedonije da zabrani ulaz miranata na granici sa Grčkom. Sednica je zakazana za sutra ujutru. Kako saznajemo, 20.000 izbeglica čeka na granici sa Srbijom, što može da uzrokuje veliku humanitarnu krizu. Prema našim saznanjima, državni vrh Srbije razmatraće i slanje bezbednosnih snaga na granicu s Makedonijom.

Evropska komisija i holandsko predsedavanje EU objavili su zajedničko saopštenje u kojem su od zemalja članica zatražili da odlučno sprovode zajednički evropski pristup izbegličkoj krizi, prenosi grčka agencija ANA.

"Razumemo pritisak sa kojim se suočavaju razne zemlje kojih se ovo tiče. Mi smo zabrinuti zbog razvoja događaja duž balkanske rute i zbog humanitarne krize koja bi mogla da se razvije u određenim zemljama, a posebno u Grčkoj", navedeno je u saopštenju Kalasa Dejkhofa, holandskog ministra za migracije i Dimitrisa Avramopulosa, komesara EU za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja