REDOVNO ZASEDANJE SKUPŠTINE: Maja Gojković prvu sednicu sazvala za 1. mart
Foto: Zorana Jevtic

REDOVNO ZASEDANJE SKUPŠTINE: Maja Gojković prvu sednicu sazvala za 1. mart

Politika -
BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zakazala je prvu sednicu prvog redovnog zasedanja u ovoj godini za utorak, 1. marta, sa početkom u 10 časova, a na dnevnom redu će biti 11 tačaka.

Na dnevnom redu, između ostalog, biće Predlog zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, koji je podnela Vlada Srbije. Narodna skupština će razmatrati Predlog autentičnog tumačenja pojedinih odredbi Zakona o privatizaciji, koji je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine, kao i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Porad toga, na dnevnom redu biće i Predlog odluke o razrešenju funkcije predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu, Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Kruševcu, Predlog odluke o razrešenju funkcije predsednika Prekršajnog suda u Jagodini, koje je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Narodne skupštine.

Na ovoj sednici poslanici će razmatrati Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podneo narodni poslanik Zoran Babić, listu kandidata za izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i listu kandidata za izbor člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koje je podneo Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine.

Na dnevnom redu biće Predlog odluke o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, koji je podnela Vlada i predlog odluke o prestanku funkcije člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track