Zukorlić izgubio u svom selu?!

Rasim Ljajić

Zukorlić izgubio u svom selu?!

Politika -
To što je taj čovek sveo Islamsku zajednicu na najniže moguće grane nešto je što je moralo biti sankcionisano na ovim izborima. Zukorlić više ne može biti ni muftija, rekao je Rasim Ljajić

SARAJEVO - Predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je muftija sandžački Muamer Zukorlić doživeo debakl na izborima u Srbiji i da više ne može biti ni muftija.

"To što je taj čovek sveo Islamsku zajednicu na najniže moguće grane nešto je što je moralo biti sankcionisano na ovim izborima. Zukorlić više ne može biti ni muftija", rekao je Ljajić za današnji sarajevski Dnevni avaz.

On je naveo da je za Zukorlića u Novom Pazaru glasalo manje od 19 odsto birača, a u celoj Srbiji manje od jedan odsto. SDP je na izbore izašla na listi koalicije "Izbor za bolji život - Boris Tadić", čija je okosnica Demokratska stranka (DS), a Ljajić je uveren je da će ta politička opcija formirati novu vladu i skupštinsku većinu.

Ljajić je rekao da "svoj optimizam temelji na činjenici da njihova lista ima širi koalicioni potencijal". "Mi ćemo sigurno biti deo novog saziva vlade, jer Nikolićev SNS čak i s Dačićevim SPS-om nema dovoljno mandata da formira skupštinsku većinu. Imamo veći prostor za političko manevrisanje, tako da je izvesno da će lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" formirati većinu i budući saziv vlade", naveo je Ljajić.

Ocenjujući rezultate izbora, on je istakao da je bilo nekoliko iznenađenja, prije svih relativno slabiji rezultat Srpske napredne stranke (SNS) od očekivanog. Na pitanje kuda ide Srbija posle izbora, Ljajić je odgovorio da će odgovor biti jasniji narednih dana, kada vlada bude formirana. "Mi se zalažemo da to bude mala vlada i antikrizna vlada, od svega 15 članova, koja će provesti dugo odgađane reforme", istakao je Ljajić, koji je aktuelni ministar rada i socijalne politike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track