Sanda Rašković Ivić: Vulin je za tužbu ili psihijatriju
Foto: Nebojša Mandić

Predsednica Demokratske stranke Srbije

Sanda Rašković Ivić: Vulin je za tužbu ili psihijatriju

Politika -
BEOGRAD - Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je da su nastupi lidera Pokreta socijalista Aleksandra Vulina protiv nje lično i DSS toliko prepuni laži i mržnje da se pita "da li da ga tuži ili da mu preporuči da se podvrgne psihijatrijskom lečenju".

Pokret socijalista optužio je u ponedeljak koaliciju DSS-Dveri da vodi kampanju mržnje, a Rašković Ivić je nazvao "poglavarkom" koalicije, koja je "iz vatikanske udobnosti za veliku ambasadorsku platu od 5.000 evra podržavala svaki sporazum sa NATO".

Predlažem Vulinu, čoveku koji nekritički podržava svaku vlast čiji je deo - od julovske do Vučićeve da, pre nego što nekog napadne barem pročita njegovu biografiju, istakla je Rašković Ivić u pisanoj izjavi. Ona je podsetila da ima 36 godina radnog staža, od čega 32 godine u osnovnoj struci - psihijatriji, pa je mogla da zaradi i za bundu, koja nije skupocena.

Licemerno je da Vulin svakodnevno pominje moju bundu, a da mu ne smetaju naprednjački kadrovi sa kupljenim diplomama koji se bahate u džipovima, konstatovala je Rašković Ivić.

Ona je podsetila i da nije bila ambasador Srbije u Vatikanu nego u Italiji i da nikada nije podržavala NATO.To što me Vulin naziva 'poglavarkom' je podla igra reči kako bi me povezao sa poglavnikom, a zna se ko je bio poglavnik. Na sreću, zna se i ko je bio moj otac Jovan Rašković i ko sam ja. Zna se da sam došla u Beograd bežeći od ustašoidnog režima, ukazala je Rašković Ivić.

Ona je zaključila da su sve što Vulin navodi podmetanja kojima se služi sadašnja vlast. Za sve njih imam još jednu rečenicu: Sram vas bilo, popručila je Rašković Ivić.

(N1/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track