POBUNA POSLANIKA: Zoran Babić svojoj sekretarici sredio besplatan parking
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Skupština S

Kivni što im službenici zauzimaju mesto

POBUNA POSLANIKA: Zoran Babić svojoj sekretarici sredio besplatan parking

Politika -
Parlamentarci negoduju što nemaju gde da parkiraju svoje limuzine tokom zasedanja jer policajci, na mig šefova, na njihova mesta puštaju saradnice

BEOGRAD - Naprednjak Zoran Babić pokazao se kao galantan šef jer je svojoj sekretarici, kao predsednik Administrativnog odbora Skupštine, omogućio da dobije nalepnicu za besplatno parkiranje ispred parlamenta! Međutim, ovaj slučaj i slučaj još tridesetak službenika kojima je to dozvoljeno izazvao je pobunu poslanika pošto u vreme zasedanja nemaju gde da se parkiraju!Naime, parking ispred Skupštine odavno je tesan za sve limuzine kojima se poslanici dovoze na posao, ali je gnev tribuna posebno porastao zbog sve više sekretarica, prevodilaca i ostalih skupštinskih službenika koji na njihova mesta neovlašćeno parkiraju svoje automobile. PadobranciIzvori Kurira iz više poslaničkih klubova kažu da bar 30 zaposlenih u parlamentu svakog dana koriste ovaj parking, iako na to nemaju pravo tokom trajanja zasedanja. Među ovim „padobrancima“ je, kako tvrde, i sekretarica šefa poslaničke grupe naprednjaka Zorana Babića.- Razne sekretarice i saradnice koriste ovaj parking, na kojem inače ne smeju da se parkiraju kad je u toku skupštinsko zasedanje. Međutim, dovoljno je maltene da njihovi šefovi namignu policajcima na rampi i oni bez ikakvih problema ulaze na parkiralište. U ovom trenutku ima bar 30 ovako privilegovanih i niko im ništa ne može jer su razni šefovi u Skupštini, među kojima je i Babić, poslali službi obezbeđenja spisak sa imenima onih koji mogu da prođu iako na to nemaju pravo - tvrde naši sagovornici.Babić, međutim, kaže da su poslanici razmaženi i da treba da dolaze ranije na posao. On tvrdi i da nikome od svojih saradnica i saradnika nije sredio parking preko reda.Ko namiguje policiji- Žao mi je što čujem da se poslanici žale na skupštinske službenike. Neka poslanici budu manje svileni i neka dolaze na posao u sedam ujutro, kad i ja, pa će moći da biraju mesto za parking jer je on u to doba prazan. I skupštinski službenici rade od 7.30, ostaju na poslu duže od poslanika i nisu toliko razmaženi. Ja nikome ne namigujem, a pogotovo ne policajcima zbog parkinga. Uveravam vas da kod mene nema privilegovanih. Ne znam ni za kakve zloupotrebe skupštinskog parkinga, jer mi zaista nije posao da gledam ko se i gde parkira. Znam samo da kad ja dođem na posao, gotovo da i nema parkiranih automobila - tvrdi Babić.

Pravila parkiranjaBRIGA IH ZA PROPISEZaposleni koji koriste skupštinski parking tokom zasedanja krše odluku Administrativnog odbora koja propisuje da oni „za vreme održavanja sednica Narodne skupštine ne mogu da koriste prostor za parkiranje vozila“. I oni, kao i poslanici dobijaju od parlamenta specijalne nalepnice koje im omogućavaju prilaz skupštinskom parkingu, ali samo tokom „mirovanja“ najvišeg zakonodavnog tela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track