Pajtić: Ovi izbori su poslednji voz za pravednu Srbiju
Foto: Dado Djilas

POLITIKA-SRBIJA-VESTI

Pajtić: Ovi izbori su poslednji voz za pravednu Srbiju

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) i pokrajinski premijer Bojan Pajtić ocenio je da rezultati predstojećih izbora zavise od izlaznosti i apelovao na gradjane da u što većem broju glasaju jer su, kako je ocenio, ti izbori "poslednji voz za pravednu Srbiju".

Pajtić je ocenio da, uprkos rezultatima istraživanja javnog mnjenja po kojima naprednjaci imaju veliku prednost, vlast Srpske napredne stranke (SNS) podržava četvrtina ukupnog broja birača, što je manje nego što je imao Slobodan Milošević kada je otišao sa vlasti.

"Ako pogledate listu SNS-a za izbore, videćete da na njoj ima najmanje članova ove partije. S ovakom listom, u novom parlamentu neće biti ni 85 članova SNS-a. U tom bosanskom loncu nalaze se i protivnici i zagovornici NATO i američki djaci i najveći rusofili i ultralevica i krajnja desnica, prezimena s poternica i svašta na gomili. To je takva papazjanija kakva nije zapamćena u političkom životu Srbije", rekao je Pajtić.

On je dodao da rezultati izbora zavise od izlaznosti i da, uz veliku izlaznost, SNS neće osvojiti više od polovine mandata u parlamentu. ; Pajtić je ocenio da "pametni više ne smeju da popuštaju" i da je aktuelna vlast duboko nepravedna prema gradjanima "koji žive od svog rada i plaćaju račune na vreme". "Politika režima je katastrofalna. Radnici Srbije podvode se sumnjivim investitorima za bedne pare, poljoprivrednicima se oduzima zemlja i smanjuju subvencije, a mala i srednja preduzeća potpuno su zanemarena. DS vrlo dobro zna šta i koliko duguje gradjanima koji su verovali u normalnu Srbiju. Mi te gradjane molimo da nam pomognu da im taj dug vratimo. Ovi izbori su poslednji voz za pravednu Srbiju", rekao je Pajtić.

On je kritikovao rad premijera Srbije Aleksandra Vučića i ocenio da on uvodi strahovladu i da je zagadio javni diskurs, odnosno uništio mogućnost dijaloga. "U situaciji smo stalnog vanrednog stanja, dreke i galame, u čemu se SNS idealno snalazi i ide se na izbore da se ne bi gradjanima položili računi. Premijer mora gradjanima da položi račune", rekao je on. Pajtić je dodao da je apsolutno uveren da je Vučić lažni evropejac i lažni modernista i da je sve što on čini suprotno interesima Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track