Rašković Ivić: DSS neće odstupiti od svog programa!
Foto: Marina Lopičić

Verni izvornim idejama

Rašković Ivić: DSS neće odstupiti od svog programa!

Politika -
Demokratska stranka Srbije neće odstupiti od programa koji podrazumeva da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije, da se nikad ne pristupi NATO, i da nam nije potrebno pridruživanje Evropskoj uniji koja nas istrajno ucenjuje i kažnjava, izjavila je predsednica DSS Sanda Rašković Ivić.

Ona je na Glavnom odboru stranke rekla da je koalicioni savez sa Dverima i još nekoliko manjih stranaka nastao na jakim ideološkim osnovama.

"Zemlju strancima nećemo prodavati ni u saksiji, a iscrpljujuću politiku štednje zamenićemo politikom razvoja, poljoprivrede, zanatstva i industrije", rekla je predsednica DS S.

Ta stranka, koja je, prema njenim rečima, preživljavala "svaku vrstu sabotaže i iz zemlje i van nje", zalagaće se za ekonomsku politiku razvoja domaće privrede koja će biti usmerena na uspostavljanje socijalne i tržišne privrede sa bitnom ulogom države.

"Novoj vlasti biće teško da nagomilane dugove koje je ova vlast natovarila građanima Srbije vrati, ali uspeće u tome, ukoliko bude domaćinska, demokratska i patriotska", rekla je Rašković Ivić.

DSS i Dveri će u svojoj izbornoj platformi da insistiraju na donošenju zakona o poreklu imovine, a što se tiče spoljne politike, DSS je izričito protiv evroatlantskih integracija što, kako je rekla, nije posledica želje ili htenja da se delimicno promeni nekadašnji stav o EU, nego je, pre svega, jedna od posledica promena okolnosti u međunarodnim odnosima, koja je nastala ne tako davno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track