TADIĆ POTVRDIO: SDS neće ući u vladu sa SNS!
Foto: Marina Lopičić

Uverava birače

TADIĆ POTVRDIO: SDS neće ući u vladu sa SNS!

Politika -
Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ponovio je danas da ta stranka neće ući i vladu sa Srpskom naprednom strankom i da svi koji to govore rade za lidera naprednjaka Aleksandra Vučića.

On je novinarima pred početak sednice Glavnog odbora SDS rekao da ta stranka danas kreće u kampanju i da će tokom dana ili sutra završiti razgovore sa tradicionalnim partnerima i još nekim strankama sa kojima su ušli u pregovore.

Tadić je istakao da su sa najboljom mogućnom namerom pregovarali sa drugim opozicionim strankama o formiranju zajedničke liste, ali da pregovori nisu prekinuti njihovom voljom.

"Tekstovi koji se pojavljuju naknadno o tome da smo Čedonir Jovanović i ja pretili da preuzmemo DS su lažni, koriste vlasti i to plasiraju režimski mediji”, rekao je Tadić. Navodeo je i da nije tačno da su se u pregovorima borili za lične pozicije, već za opšte principe.

"Svi koji kažu da smo to radili lažu, obmanjuju građane i rade u korist Vučića", naglasio je lider SDS.

Na pitanje šta je sa strankom Nenanda Čanka, Tadić je rekao da se danas i sutra završavaju razgovori sa tom strankom i da će javnost biti obaveštena o svemu. Prema njegovim rečima, u društvu vlada teška atmosfera, što dovodi do pada investicija i lošijeg nivoa života, a SDS će se boriti za "pobednički rezultat, a to je onaj kojim utiče na socijalne i političke tokove u Srbiji”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track