Tadić predlaže za sutra TV duel sa Nikolićem

Tadić predlaže za sutra TV duel sa Nikolićem

Politika -
U okviru duela trebalo bi da se prikaže šta su obojica radila i govorila ranije, a šta danas

REKOVAC - Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić poručio je da je već sutra spreman za TV debatu sa protivkandidatom Tomislavom Nikolićem, i pozvao ga na seriju debata kako bi sučelili mišljena o svim važnim pitanjima za Srbiju.

"Prihvatam debatu na srpskom i svim stranim jezicima koje Toma Nikolić izabere", rekao je Tadić.

Tadić je novinarima u Jagodini rekao da je do drugog kruga izbora ostalo manje od dve nedelje, i da bi duel protivkandidata građanima mogao da pomogne da odluče na legitiman način ko će upravljati Srbijom narednih godina."Da bi građani mogli da donesu takvu odluku potrebno je da izađemo sa svojim predlozima i u debati. Pozivam mog protivkandidata Tomislava Nikolića da već sutra izađemo pred medije, da iskoristimo ovih nekoliko dana ako treba da imamo i više debata i ja sam spreman da debatujem o svakom pitanju", rekao je Tadić.

Tadić je poručio da prihvata poziv svog protivkandidata Tomislava Nikolića na TV duel, ističući da će to zapravo biti test političkih namera lidera SNS.

Prema njegovim rečima, Nikolić bi trebalo da kaže da se stidi onoga što je govorio, jer bi to bio pravi način da se iskaže drugačija politička namera."Verujem da niko nije toliko neodgovoran da dopusti da Srbija uđe u neizvesnost, a niko ne zna kako bi izgedala Srbija i kako bi Srbijom upravljao Tomislav Nikolić", rekao je Tadić.Prema njegovim rečima, u okviru duela trebalo bi da se prikaže šta su obojica radila i govorila ranije, a šta danas."Neka se tačno prikaže šta sam ja govorio i radio 90ih, a govorio sam ono što mislim i govorim i danas i nikada nije bilo razlike između onoga što sam govorio i mislio", rekao je lider liste "Izbor za bolji život".

On je dodao da je bilo i zabluda u njegovom mišljenju, ali da je greške prihvatao i ispravljao".

"Ali, ima ogromne razlike i u rečima onoga što je moj konkurent govorio, a da ne govorim o razlikama u onome što je radio", rekao je Tadić novinarima prilikom posete Rekovcu.Tadić je istakao da je spreman da sa Nikolićem uđe u javnu debatu o svim sferama društvenog i političkog života, jer građani treba da meritorno odluče kome će da poklone poverenje u drugom krugu predsedničkih izbora."Spreman sam da razgovaramo o svemu i na svakom jeziku koji Tomislav Nikolić zna", zaključio je Tadić.

Do sada održana dva duela

Predsednički kandidati Boris Tadić i Tomislav Nikolić mogli bi po treći put da sučele svoje politike u, najverovatnije, direktnom televizijskom duelu.

Prvi duel Tadića i Nikolića bio je pred drugi krug predsedničkih izbora juna 2004, a drugi, takođe pred drugi krug - januara 2008.

Na predsedničkim izborima 2004. Tadić je pobedio Nikolića sa osvojenih 53,24 odsto glasova građana Srbije, a 2008. - sa 50,31 odsto.

Tadić je prihvatio danas poziv lidera SNS na duel i odgovorio da je spreman da se to dogodi već sutra, u sredu 9. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja