Najnovije vesti

KONTROLA PO MEĐUNARODNIM STANDARDIMA: Misija OEBS pratiće izbore u Srbiji
Foto: Marina Lopičić

Dolaze oko 17. marta

KONTROLA PO MEĐUNARODNIM STANDARDIMA: Misija OEBS pratiće izbore u Srbiji

Politika
02:50h
Izbore u Srbiji pratiće ograničena posmatračka misija Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (OIDHR), a posmatrači će najverovatnije doći oko 17. marta, rekao je portparol OIDHR Tom Rajmer.

"Nisam još siguran u pogledu veličine i sastava posmatračke misije, ili broja dugoročnih posmatrača, ali to će biti na linijama poslednje misije koju smo slali da prati izbore u Srbiji 2014. godine", rekao je on.

Ta misija je, kako je podsetio, imala osnovni tim od 10 izbornih eksperata u Beogradu i 12 dugoročnh posmatrača koji su bili raspoređeni u grupama po dvoje u različitim delovima zemlje. Plan, rasporeda za nove izbore još nije urađen, ali će biti zasnovan na tome da se obezbedi ujednačeno praćenje u zemlji i najobjektivnija moguća procena izbora, naveo je Rajmer.

Prema njegovim rečima, dolazak posmatrača nije vezan za stepen razvoja demokratije u Srbiji već za procenu OEBS koji format misije bi Srbiji mogao najbolje da pomogne u poboljšanju izbornog procesa u skladu da obavezama preuzetim članstvom u OEBS i drugim međunarodnim standardima.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...