PAKLENI PLAN UGLJANINA: Dajte mi fotelju i smiriću se
Foto: Aleksandar Jovanović

Podmuklo: Lider SDA ne bira sredstva

PAKLENI PLAN UGLJANINA: Dajte mi fotelju i smiriću se

Politika -
Nekadašnji ministar bez portfelja veličao zločinca Adema Jašarija kako bi trgovao za mesto u budućoj vladi

BEOGRAD - Lider SDA Sulejman Ugljanin očigledno je rešio da se u predizbornoj kampanji razgoropadi i obuče svoje prepoznatljivo odelo nacionaliste i šoviniste.Koliko na njega računaju sastavljači buduće vlade Srbije, Ugljanin je pokušao da ispita kroz skandaloznu provokaciju u kojoj je učestvovao njegov najbliži saradnik Ahmedin Dino Škrijelj, koji je, kako je Kurir juče objavio, odao počast vođi OVK Ademu Jašariju i ozloglašenom fašisti Šabanu Poluži.Voli da pretiPolitički analitičar Milan Nikolić ocenjuje da je lider SDA i predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća posegao za već isprobanom i vrlo jednostavnom taktikom - da zapreti i pokuša da se ponovo uvuče u Vladu Srbije.- Ugljanin ponovo lupa u ratne talambase, jer se očigledno oseća priklještenim između dominantnih bošnjačkih lidera Rasima Ljajića i Muamera Zukorlića.

Teško da Beograd može da ima konstruktivnijeg i korisnijeg od Ljajića, a evo sad je i Zukorlić ispružio ruku pomirenja. Ugljaninu kao trećem kao da je ostalo da opet zaigra staru igru i pokuša da uplaši. Pošto je Sandžak mala bara s mnogo krokodila, gotovo mi je nezamislivo da vidim svu trojicu u vladi. Setite se samo kako je lider SDA bio sređen i zadovoljan dok je bio ministar, a nije se mnogo mešao u svoj posao. Iako je bio ukrasni fikus, shvatio je po povratku u Novi Pazar da mu treba Beograd. Mislim da to sad radi - objašnjava Nikolić.Srbi im agresoriUgljaninov saradnik predvodio je delegaciju od 50 studenata članova SDA koja je obišla memorijalni centar „Adem Jašari“ u Prekazu, kod Drenice, na Kosovu, kao i grob Šabana Poluže, koji je bio vođa fašističke organizacije Bali Kombetar, odgovorne za brojne zločine nad kosovskim Srbima.- Obišli smo porodičnu kuću gde smo videli kako je zapravo izgledala ta borba protiv srpskih agresora - rekao je tom prilikom Škrijelj.

Meho OmerovićSRAMOTA I SKANDALZa funkcionera SDPS Mehu Omerovića poseta delegacije BNV memorijalnom centru koji nosi ime po jednom od osnivača OVK je „sramotna i skandalozna“.- Najstrašnije od svega je što novac koji dobijaju od države, dakle od svih građana, umesto za unapređenje obrazovanja, informisanja, kulture i svega što jesu nadležnosti BNV, oni troše za ekskurziju 50 članova SDA kako bi odali poštu Ademu Jašariju - naglasio je Omerović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track