(VIDEO) Sanda Rašković Ivić: U Srebrenici je počinjen genocidni zločin!
Foto: Zorana Jevtić

Sporna izjava

(VIDEO) Sanda Rašković Ivić: U Srebrenici je počinjen genocidni zločin!

Politika -
Ja neću tvrditi da je Srebrenica bila, poput Oluje, humanitarna akcija. Srebrenica je bila zločin zbog kog ne treba da budemo ponosni… Ona je bila genocidni zločin, rekla je Rašković Ivić 2014. godine

BEOGRAD - Prva na listi “patriotskog bloka” koji čine Dveri i DSS Sanda Rašković Ivić rekla je 2014. godine da je u Srebrenici počinjen “genocidni zločin”.

Sanda Rašković Ivić rekla je, gostujući na jednoj bosanskoj televiziji 2014. godine, da je u Srebrenici počinjen, kako je opisala, “genocidni zločin”.

– Ja neću tvrditi da je Srebrenica bila, poput Oluje, humanitarna akcija. Srebrenica je bila zločin zbog kog ne treba da budemo ponosni… Ona je bila genocidni zločin, rekla je Rašković Ivić 2014. godine.

Sanda Rašković Ivić glasno se protivila odluci Vučićeve vlada se ode na obeležavanje 20 godina od zločina u Srebrenici.

– Apsolutno osuđujemo jednoglasnu odluku Vlade Srbije da predsednik Vlade Aleksandar Vučić ide u Potočare, jer time ponižava sve srpske žrtve i svesno učestvuje u montiranom medijsko-političkom obračunu sa sopstvenim narodom kome se želi pripisati etiketa genocidnog naroda na osnovu lažnog srebreničkog mita, rečeno je na konferenciji za novinare DSS-a sredinom prošle godine.

Lider radikala Vojislav Šešelj isključio je mogućnost koalicije sa DSS-om i Dverima jer je, kako je rekao, Sanda Rašković Ivić kompromitovana ličnost, koja se deklariše kao srpski patriota isključivo iz lične koristi.

Šešelj je na konferencii za novinare podsetio da je Sanda Rašković Ivić započela političku karijeru kao član najužeg rukovodstva Demokratskog centra, čiji je predsednik bio Dragoljub Mićunović, po nagovoru oca koji joj je, kako je izjavljivala, tvrdio da se u Srbiji jedino Mićunoviću može verovati.

U vladi Zorana Đinđića bila je komesar Komesarijata za izbeglice, rekao je Šešelj podsetivši da je zbog kriminalnih radnji smenjena 14. februara 2003, saopštila je SRS.

– Radilo se o tome da je Komesarijat sprovodio akciju doregistracije interno raseljenih lica za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, a Sanda Rašković Ivić je sebi dodelila honorar od pola miliona dinara. Pravdala se da nije oštetila budžet Srbije zato što je taj novac dobijen od OEBS-a, kao da taj novac nije bio u budžetu Srbije, naveo je lider radikala.

U periodu između 2004. i 2006. godine bila je, dodao je, član parlamentarnog Odbora za evrointegracije i član Saveta za evropske integracije Vlade Srbije i otvoreno se zalagala za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

Bila je, napominje, ambasador Srbije u Rimu od 2008. do 2011, a na tu funkciju je izabrana kao funkcioner DS S-a, u vreme kada je ta stranka bila na vlasti, ali je ostala do kraja mandata, iako je Koštunica napustio vlast.

– Time je pokazala da je nemoralna i da je interesuje samo sopstveni džep, a ne principijelni stav stranke kojoj je pripadala, naveo je šef radikala.

U najveće i neoprostive grehove Sande Rašković Ivić Šešelj ubraja antisrpske izjave o nekdašnjoj Republici Srpskoj Krajini i zločinom u Srebrenici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja