DAČIĆ: Markoviću, odvoj politiku i erotiku!
Foto: Dragan Kadić

Bukvica: Socijalisti pognuli glavu pred liderom SPS

DAČIĆ: Markoviću, odvoj politiku i erotiku!

Politika -
Funkcioneri SPS gotovo redom izbegavali da odgovore na kritike koje im je predsednik stranke uputio u intervjuu Kuriru

BEOGRAD - Intervju lidera SPS Ivice Dačića Kuriru, u kom je, između ostalog, kritikovao stranačke drugove, nije prošao bez njihovih reakcija. Oni su se, međutim, redom ustručavali da mu direktno odgovore na otvorene prozivke zbog poteza koji su SPS odveli u otvoreni rat s koalicionim partnerima iz SNS.Takođe, izostalo je reagovanje na Dačićevu izjavu da nema poverenja u svoje najbliže partnere iz stranke i da „sve mora da proverava“.Tako je Dačić rekao i da je kritikovao potpredsednika SPS Predrag Markovića zbog izjave da ga funkcionerka SNS Jadranka Joksimović erotski fascinira, ali nije otkrio kojim rečima, samo je naveo da je uveren da Marković nije imao lošu nameru.Marković, međutim, kaže da se taj razgovor sveo na savete o javnim nastupima.Antić: Nemojte mene

- Rekao mi je da javni nastupi treba jasno da se odvoje od privatnih. Nije bilo povišenih tonova, Dačić je gospodin čovek - rekao je Marković.Zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić takođe nije bio spreman da se izjasni o Dačićevim izjavama.- Molim vas, na šta bi ličilo da ja komentarišem predsednikove izjave? Siguran sam da nije mislio na svoju stranku, nego da se izjava odnosi generalno na političku scenu - kratko je kazao Antić.Politički analitičar Branko Radun kaže da ga ne iznenađuju Dačićevi povremeno oštri tonovi upućeni saradnicima.- Kad se čovek opeče, posle vodi više računa, pogotovo ako imamo u vidu da je imao probleme zbog izjava raznih funkcionera iz stranke, u kontekstu faulova i autofaulova - objašnjava Radun.Prema njegovim rečima, u Srbiji je generalno nizak nivo poverenja među političarima.- Zbog toga ne čudi što je Dačić to izjavio, iako bi trebalo da kao lider uz sebe ima ceo tim od poverenja. On je u toj izjavi samo iskreniji od drugih - zaključuje on.Knežević: Polako DačićuTakođe, Dačić je u intervjuu za naš list rekao da će naredne godine jurišati na predsedničku funkciju i da bi rado seo u fotelju šefa države Tomislava Nikolića, iz čijeg kabineta nisu hteli da se oglašavaju.Tim povodom potpredsednik SNS Goran Knežević samo je kratko poručio da bi Dačić prvo trebalo da se kandiduje.- Ti izbori će biti 2017, ima vremena do tada. Prvo treba skočiti, pa reći hop - rekao je on.

Oštar odgovor lidera radikalaŠEŠELJ: DAČIĆU, IZDAO SI SLOBU, TI SI KRIMINALAC!Ivica Dačić je u intervjuu Kuriru izneo i prognoze za predstojeće izbore, pa je tako za SRS procenio da će doživeti debakl, doslovno im u kolonu s procentima napisavši nulu. Šešelj mu, međutim, nije ostao dužan.- Kad god Dačić pogleda sebe u ogledalu, vidi nulu. Teško da će njegov SPS proći cenzus, mi ćemo imati više od 20 odsto. Nema Dačić više na osnovu čega da pređe cenzus! Izdao je Slobodana Miloševića, okrenuo je stranku na sasvim suprotnu stranu, a umešan je i u mnoge kriminalne afere. Setite se afere s Mišom Bananom, „Galenike“, afere koferče, ma nema u koju aferu nije umešan... - nabraja lider SRS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja