MINISTRI SPREMNI ZA PEDALU: Zorana, Tasovac i Velja lete iz Vlade!

Evo koji Vučićevi ministri su na crnoj listi

MINISTRI SPREMNI ZA PEDALU: Zorana, Tasovac i Velja lete iz Vlade!

Politika -
Čistka u Nemanjinoj 11: Zbog nezadovoljavajućih rezultata najmanje petoro ministara u sledećoj vladi moraće da ustupi fotelju novim kadrovima

BEOGRAD - Buduća Vlada Srbije biće tesna za najmanje petoro aktuelnih ministara, koji će, kako Kurir saznaje u vrhu SNS, zbog nezadovoljavajućih rezultata morati da ustupe ministarsku fotelju drugim kadrovima. Na „crnoj listi“ koju je ovih dana sastavljao lider naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić našli su se ministri Ivan Tasovac, Srđan Verbić, Željko Sertić i Velimir Ilić, a na staklenim nogama je i pozicija Zorane Mihajlović.Sertić najžilaviji- Ni dojučerašnji ministar odbrane Bratislav Gašić najverovatnije neće dobiti novu priliku da odmah postane ministar, ali su razlozi za to sasvim drugačiji. Uprkos smeni, on je jedan od glavnih Vučićevih oslonaca i on na njega ozbiljno računa u stranci. Ipak, za njega je procenjeno da bi u ovom trenutku kao ministar pokvario imidž novoj vladi. Skandal zbog kojeg je smenjen još je isuviše svež u javnosti, pa će stranka zasad biti njegov glavni zadatak. Za razliku od njega, ostalih petoro nije zadovoljilo u ovom mandatu i verovatno im neće biti pružena nova prilika ni u istom ni u nekom drugom resoru - objašnjava naš izvor.Prema rečima našeg sagovornika, u ovoj grupi, osim Gašića, najžilaviji je ministar privrede Sertić.- Sertićevi rezultati nisu sjajni, ali on ne stoji loše u kabinetu - napominje izvor Kurira.Zanimljivo je da su svi pomenuti ministri izbegli da za naš list kažu na kojem radnom mestu ćemo ih pronaći ukoliko im posle izbora 24. aprila izmakne ministarska fotelja. Ni smenjeni ministar Gašić nije bio rečitiji.- Nemam komentar na to - kratko nam je rekao.Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da će nova vlada pretrpeti značajne rotacije.Mnogo opcija- U to sam gotovo siguran, ali o personalnim rešenjima je teško sad govoriti. Mislim da će u prosveti biti promena jer u tom resoru mnoge stvari nisu ni završene ni sređene. Moj utisak je da će Zorana opstati, ali da će verovatno biti rotirana, a Tasovac je majstor preživljavanja i nisam siguran kako će on proći - objašnjava Anđelković.

Nazad u zavičajILIĆ IDE U ČAČAK?Ministra bez portfelja Velimira Ilića mediji su već ispratili u Čačak, jer on, sasvim je izvesno, neće zadržati kabinet u Nemanjinoj 11. Očekuje se da on ponovo preuzme vođenje Čačka. Ipak, njegova stranka Nova Srbija negirala je da je u okviru koalicije okupljene oko SNS bilo razgovora o funkcijama i mestima u izvršnoj i lokalnoj vlasti.- Niko nije razgovarao ni o kakvoj podeli funkcija. Nova Srbija, kao i svi njeni koalicioni partneri, trenutno je posvećena izbornoj kampanji - navodi se u saopštenju te stranke, uz podsećanje da je Ilić nosilac liste za lokalne izbore u Čačku ispred NS.

KURIR KUPONMANIJA: DANAS DOBIJATE PRVU KUPON SLIČICU

Akcijske cene baš po vašoj meri

Danas u Kuriru na strani broj 9 dobijate prvu kupon sličicu, koju treba da isečete i zalepite na mesto broj 1 na talonu.

I narednih dana u Kuriru ćete dobijati kupone koje treba da zalepite na odgovarajuća polja na talonu.

Sa pravilno popunjenim kuponom ostvarujete od 50 do 68 odsto popusta na odabrane “Delimano” i “Dormeo” proizvode.

Detalje o akciji potražite u štampanom izdanju Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track