Ugljanin čeka poziv DS

Ugljanin čeka poziv DS

Politika -
Demokratska stranka je strateški partner SDA, a Boris Tadić njihov evropski politički lider koji, što se tuče Ugljanina i njegovih saradnika, ima podršku te stranke

BEOGRAD - Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je da je ta stranka postigla odličan izborni rezultat u Sandžaku i da očekuje prvo poziv dosadašnjih koalicionih partnera.

"To je Demokratska stranka i sa njima ćemo razgovarati o naša dva strateška cilja - pravima bošnjačke nacionalne zajednice i podršci programima održivog razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije", precizirao je Ugljanin.

Demokratska stranka je, dodao je, strateški partner SDA, a Boris Tadić njihov evropski politički lider koji, što se tuče Ugljanina i njegovih saradnika, ima podršku te stranke.

"Međutim, on treba jasno da se izjasni, da poseti Sandžak, da pokaže interesovanje za Bošnjake, jer njemu trebaju glasovi naraoda, a ne nas političara koji smo u Beogradu", naveo je Ugljanin.

Prema njegovom mišljenju, potrebno je da Tadić pokaže brigu o bošnjačkoj nacionalnoj zajednici i svoje opredeljenje prema održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja i, svakako, prema održivom razvoju Sandžaka.

"Mi predstavljamo manjinsku zajednicu koja živi u Sandžaku i u drugim delovima Srbije. Spremni smo za saradnju sa svim nacionalnim strankama koje uvažavaju potrebe Bošnjaka. Prvenstveno moramo da poštujemo izbornu volju srpskog većinskog biračkog tela i mi nikada nećemo reći za nekoga ko je dobio podršku građana Srbije da sa njim nećemo da razgovaramo", jistakao je Ugljanin.

Moramo, dodao je lider SDA, da poštujemo ljude koji su birali i spremni smo da razgovaramo sa svim strankama koje uvažavaju potrebe Bošnjaka i ostalih građana u Sandžaku, ljude koji pokazuju interes za ekonomski razvoj tog kraja u kojem je izuzetno izražena nezaposlenost, siromaštvo, nerazvijenost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja