PEVALE SE PARTIZANSKE PESME: SPS počeo kampanju!
Foto: N1 Printskrin

Novi Sad

PEVALE SE PARTIZANSKE PESME: SPS počeo kampanju!

Politika -

Socijalistička partija Srbije danas je u Novom Sadu počela predizbornu kampanju uz poruku lidera stranke Ivice Dačića da je Vojvodina "i srce i duša Srbije". Dačić je na predizbornom mitingu rekao da SPS kampanju počinje u Novom Sadu i Vojvodini, jer želi da pokaže da joj je izuzetno važno jedinstvo Srbije.

"Naša koalicija je jedini garant da će u Vojvodini preovladati snage koje se zalažu za jedinstvenu Srbiju. Vojvodina je srpska autonomija, ona je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije i uvek će takva i biti", kazao je Dačić. Dodao je da je koalicija predvođena SPS-om "istinska narodna koalicija" i naslednik onih koji su se vekovima borili za radnička prava, kao i onih koji su dali živote za slobodu.

Ivica Dačić Izvor: N1"Borićemo se za to da oni koji su sarađivali sa Hitlerom nikada ne mogu biti rehabilitovani", poručio je Dačić.

On je naveo i činjenicu da je predsednik Komunističke partije Joška Broz deo koalicije kao dokaz da je on predstavnik siromašnijeg sloja stanovništva u Srbiji, što je i dokaz da "Tito nije krao". "Treba videti šta imaju unuci i potomci onih koji su u poslednjih desetak godina bili na vlasti", naveo je Dačić.Na mitingu su se pevale i partizanske pesme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track