Šutanovac je rekao da predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić nije izneo zahtev da bude premijer, niti je SPS ucenjivao DS, dodavši da su takvi zahtevi medijske spekulacije.

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da je sada najvažnije da kandidat te stranke Boris Tadić pobedi u drugom krugu predsedničkih izbora, a da će DS o formiranju vlade sa koalicionim partnerima razgovarati posle 20. maja.

Šutanovac je na konferenciji za novinare u DS rekao da predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić nije izneo zahtev da bude premijer, niti je SPS ucenjivao DS, dodavši da su takvi zahtevi medijske spekulacije.

On je rekao da bi bilo logično da najveća stranka ponudi premijera, ali da može da se razgovara i sa drugim strankama ako imaju dobre kandidate, ali tek posle 20. maja. "Tadić je odgovoran političar koji nikad nikog nije slagao i sa SPS-om smo bili četiri godine u vladi i tokom razgovora nije bilo ucena ni sa jedne strane", rekao je Šutanovac.

On je naveo i da nijedna stranka sa kojom je DS razgovarao nije iznela zahteve za ministarstva, ni kandidate za ministre. "Sada nam je najvažnije da Tadić pobedi 20. maja jer je predsednik Srbije stožer za formiranje vlade", rekao je Šutanovac.

Šutanovac je odbio da odgovor na pitanje da li je on kandidat DS za premijera i ponovio da će o tome biti reči posle 20. maja.

Na pitanje da li može da zamisli socijalistu na mestu ministra odbrane, Šutanovac je rekao da može, ali da nije bilo takvih zahteva. "Nisam čuo da neko ima takvu ambiciju, osim Nataše Mićić, ali ona više nije tako ambiciozna", rekao je Šutanovac.

On je rekao da će DS da razgovara i sa Ujedinjenim regionima Srbije i sa Liberalno demokratskom partijom (LDP), ali da je pitanje sastava vlade značajnije od odnosa političara iz različitih stranaka.

Šutanovac je rekao da DS i LDP dele isti sistem vrednosti i izrazio nadu da će LDP podržati Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora.

sutanovac.jpg
Ds