ODBIO PONUDU: Rusi spremili kola i avion za Slobodana Miloševića
Foto: Profimedia

Kremlj planirao odlazak bivšeg predsednika

ODBIO PONUDU: Rusi spremili kola i avion za Slobodana Miloševića

Politika -
Koliko je ozbiljno planirano da se Milošević zaista skloni u Moskvu, najbolje pokazuje to što je s Rusima bila razrađena čitava logistika transfera

BEOGRAD - Da je pristao na ponudu DOS u oktobru 2000. godine, Slobodan Milošević bi iste noći s porodicom ekspresno bio prebačen u Moskvu, jer ga je, kako Kurir saznaje, tadašnji šef ruske diplomatije Igor Ivanov u Beogradu već čekao sa spremnom diplomatskom limuzinom i specijalnim avionom.Naš izvor, koji je direktan učesnik pregovora o kojima smo prethodnih dana pisali, otkriva da je u noći odluke ispred Miloševićeve vile već bilo parkirano diplomatsko vozilo ruske ambasade, kojim je porodica tek poraženog vladara Srbije trebalo da se doveze do aerodroma i ukrca na specijalni let za rusku prestonicu.

- Poznata je činjenica da je Igor Ivanov već 6. oktobra 2000. doputovao u Beograd, a koliko je ozbiljno planirano da se Milošević zaista skloni u Moskvu, najbolje pokazuje to što je s Rusima bila razrađena čitava logistika transfera. Diplomatska limuzina je bila ispred vile na Dedinju, a specijalni ruski avion na aerodromu, i samo se čekalo da Milošević prihvati ponudu - svedoči naš sagovornik.(I. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track