PALMA: Napad na članove LSV nedopustiv, Čanak da ne povlači listu za pokrajinske izbore
Foto: Zorana Jevtic

Obezbeđenje SPS sprečilo aktiviste da predaju listu

PALMA: Napad na članove LSV nedopustiv, Čanak da ne povlači listu za pokrajinske izbore

Politika -
Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma osudio je večeras napad na članove Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) prilikom predaje izborne liste za pokrajinske izbore u Vojvodini i pozvao predsednika LSV Nenada Čanka da ne povlači listu svoje stranke za pokrajnske izbore.

"Očigledno da je bila nervoza i kod jednih i kod drugih, ali ni Ivica Dačić (lider SPS) ni ja ne opravdavamo napad na bilo koju partiju ili njene aktiviste. Mi se s Nenadom Čankom ne slažemo u mnogim stvarima, ne podržavamo ga, ali nasilje i fizičko ometanje članova njegove stranke nikada neće biti naš metod", rekao je Marković.

Dodao je za Radio televiziju Vojvodine da socijalisti nemaju privatno obezbeđenje i pozvao nadležne da rade svoj posao.

Pokrajinski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) demantovao je prethodno navode LSV da je noćas, prilikom predaje izbornih lista za pokrajinske izbore, došlo do ozbiljnih incidenata i naveo da je bilo "samo viška političke strasti".

Čanak je prethodno izjavio da će ta stranka povući svoju listu kandidata za učešće na pokrajinskim izborima koju su predali noćas, ukoliko ne bude objavljeno u naredna 24 sata ko su "batinaši" koji su pokušali da aktiviste LSV spreče u predaji liste.

Incident na koji je ukazao Čanak desio se sinoć oko tri sata, kada su aktivisti LSV došli da predaju Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK) potpise i dokumentaciju, a kad ih je "privatno obezbeđenje Socijalističke partije Srbije na najgrublji način pokušalo u tome da ih spreče".

Potom je predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ponovo apelovao na sve učesnike izbora da se ponašaju fer i korektno i da političke borbe vode argumentima i programima.

Pastor je u saopštenju za javnost naveo da je sa velikom zabrinutošću primio informaciju da je došlo do narušavanja reda prilikom predaje pojedinih lista za pokrajinske poslanike, i to ispred same zgrade Skupštine Vojvodine gde se nalazi i sedište PIK.

On je apelovao i na nadležne organe da ispitaju okolnosti pod kojima su se dogodili problemi u vezi sa predajom izbornih lista, utvrdi da li je došlo do neregularnosti, i ukoliko se ustanovi da jeste, počinioci budu sankcionisani u skladu sa zakonom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track