JAVNI FUNKCIONERI, NE ZABORAVITE: Zabranjeno promovisati političke stranke na javnim skupovima
Foto: Nebojša Mandić

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

JAVNI FUNKCIONERI, NE ZABORAVITE: Zabranjeno promovisati političke stranke na javnim skupovima

Politika -
BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije podsetila je danas javne funkcionere da je tokom izborne kampanje zabranjeno da javne resurse i skupove koriste za promociju političkih stranaka.

U saopštenju Agencija je navela da tokom kampanje za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore javni funkcioneri mogu da obavljaju funkciju u političkoj stranci, odnosno da učestvuju u njenim aktivnostima ako to "ne ugrožava vršenje javne funkcije i ako to nije zakonom zabranjeno".

Agencija je podsetila je funkcioneru prema odredbama člana 29. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije zabranjeno da koristi javne resurse i skupove na kojima učestvuje i susrete koje ima u svojstvu funkcionera za promociju političkih stranaka, odnosno političkih subjekata.

"Dužnost funkcionera je da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem vrši javnu funkciju ili stav političke stranke, odnosno političkog subjekta", navela je Agencija u saopštenju. Agencija je upozorila javne funkcionere da će blagovremeno reagovati u slučaju da postupe suprotno odredbama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track