MITING RADIKALA NA TRGU REPUBLIKE: Šešelj pred pristalicama pozvao na narodni bunt
Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Skup obezbeđivala policija

MITING RADIKALA NA TRGU REPUBLIKE: Šešelj pred pristalicama pozvao na narodni bunt

Politika -
Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas na mitingu SRS u centru Beograda da na izborima 24. aprila građani moraju da se izjasne da li su za Evropsku uniju (EU), u kojoj su "tradicionalni neprijatelji Srbije", ili Rusiju.

"Narodu je lako da se opredeli na ovim izborima, jer sa jedne strane su radikali, patriote, rusofili, hrabri i odlučni da izvedu narod iz krize, a sa druge strane imaju evrounijate", rekao je Šešelj na Trgu Republike u Beogradu.

On je naveo da vlast u Srbiji mora da zahteva ukidanje Haškog tribunala i zatraži da se optuženi Srbi vrate u Srbiju. Šešelj je rekao i da je bivši predsednik RS Radovan Karadžić, koji je danas osudjen na 40 godina zatvora, osudjen nevin samo zato što je Srbin.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

"Ovo je presuda celom srpskom narodu, srpskoj istoriji i naciji. Haški tribunal nam kroji novu istoriju", kazao je Šešelj i dodao da Tribunal za sva dešavanja na Balkanu krivi samo Srbe.

Lider SRS je ukazao i na neophodnost da se Srbija distancira od NATO koji je nazvao "zločinačkim savezom".

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Šešelj je kazao i da je Srbija videla i kako je izgledala vlast DOS i vlast naprednjaka "koja je još više zadužila zemlju i uvela je u dublju ekonomsku krizu", a da je sada vreme da vide kako izgleda radikalska vlast.

"Samo su radikali ostali neuprljani i neobrukani. Stranka je jaka onoliko koliko je snaga svih vas koji nas podržavate. Narode, snago naša, naš jedini gazda je srpski narod", izjavio je Šešelj.

Шешељ: "Док постоји НАТО у том савезу нећемо имати пријатеља!"

Posted by Српска радикална странка on Thursday, March 24, 2016

On je dodao i da neće dozvoliti izručenje troje njegovih saradnika i stranačkih kolega u Hag i da će ih "radikali braniti svojim telima".

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Na kraju mitinga, lider SRS je pozvao okupljene da "dostojanstveno i mirno" krenu u "Marš ponosa i prkosa" Bulevarom kralja Aleksandra do Slavije i nazad, pa je više hiljada okupljenih krenulo u šetnju.

Na mitingu pod nazivom "Narodni bunt protiv Vučićevog režima", okupljeni su nosili zastave sa natpisom "S verom u boga, sloboda ili smrt", Srpske radikalne stranke i Srbije, zastave sa likom haškog optuženika Ratka Mladića na kojima piše "Srpski heroj" i sa likom Šešelja.

НАРОДНИ БУНТ ПРОТИВ ВУЧИЋЕВОГ РЕЖИМА!!!

Posted by Војислав Шешељ on Thursday, March 24, 2016

Aktivirano je i nekoliko baklji pred početak protesta. Među parolama su i "NATO je bacio više bombi na Srbiju nego svi teroristi na svetu", kao i slike sa likom danas osuđenog Karadžića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track