(FOTO) VUČIĆ NA MITINGU: Leskovački naprednjaci lideru stranke skandirali Aco, Srbine!
Foto: Tanjug Zoran Žestić

Gradonačelnik Cvetanović pozvao građane da glasaju za naprednjake

(FOTO) VUČIĆ NA MITINGU: Leskovački naprednjaci lideru stranke skandirali Aco, Srbine!

Politika -
LESKOVAC - U Leskovcu je počela predizborna konvencija Srpske napredne stranke u prisustvu šefa naprednjaka Aleksandra Vučića
1 / 4 Foto: Tanjug Zoran Žestić

Gradonačelnik Goran Cvetanović je pozvao građane da glasaju za program SNS, odnosno za evropsku Srbiju i Srbiju razvoja i napretka. Konvencija je počela višeminutnim skandiranjem "Aco, Srbine".

Ministar Velja Ilić je rekao da su svi došli da pozdrave onog koji je jedini sposoban da sve ujedini s ciljem da Srbiji bude bolje. "A to je sadašnji premijer i budući premijer Aleksandar Vučić", rekao je Ilić.

Ne glasajte za prošlost, nego za budućnost

Pred Srbijom su danas dva puta, jedan u budućnost, drugi u prošlost, rekao je danas lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić u Leskovcu, na predizbornom mitingu na kojem se okupilo gotovo 10.000 ljudi iz tog i drugih gradova na jugu Srbije.

"Imate s jedne strane prošlost, one koji bi da nas vode u sukobe, ratove i izolacije i sa druge strane put u budućnost, koji nije put na kome je samo cveće ili med i mleko, to je težak put, ja neću da vas obmanjujem. Ali je siguran i stabilan put", kazao je Vučić burno pozdravljen. On je u Sportsko-rekreacionom centru, za razliku od drugih govornika, izrazio uverenje da pobeda koalicione liste "Aleksandar Vučić, Srbija pobedjuje", koju predvodi SNS, neće biti ni laka ni sigurna.

"Imajte na umu jednu stvar. Oni koji bi Srbiju da vrate u prošlost, bez obzira na to što se ni u čemu ne slažu i što jedni o drugima najgore misle i govore, u 24 časa će da se ujedine. Samo 24 časa im je potrebno, jer ono što ih ujedinjuje jeste mržnja i jeste želja da preuzmu dizgine vlasti. Nikakve druge ideje i ideologije, ničega bitnog tu za Srbiju nema", rekao je Vučić. "I koliko god da vam izgleda da imaju manje podrške u narodu, kada se skupe i kada se ujedine, oni mogu da naprave većinu", dodao je Vučić i poručio "da opuštanja nema ni jednog jedinog sekunda".

"Ova borba, je borba za budućnost Srbije, borba u kojoj budućnost Srbije mora da pobedi i prošlost i one koji su uništavali Srbiju u prošlosti", istakao je lider SNS-a, dodavši da danas Srbija ima neuporedivo jaču ekonomiju i zdravije finansije nego pre 2,5 godine, kada se zemlja suočila sa bankrotstvom. On je najavio zapošljavanje 1.500 ljudu u leskovačkim fabrikama "Jura" i "Džinsi" i nove investicije na jugu Srbije, za koje će, kak je rekao, Vlada Srbije davati posebne olakšice investitorima, a penzionerima je poručio da će se penzije povećavati i da će one biti "sigurne i stabilne".

"Ovo je borba za budućnost i neće biti laka"

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je danas, na konvenciji te stranke u Leskovcu, da predstoji borba za budućnost Srbije i da ona neće biti laka. Vučić je, u obraćanju članovima i simpatizerima koalicije okupljene oko naprednjaka, rekao da nije saglasan sa mišljenjem predsednika Nove Srbije Velimira Ilića i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da će pobeda na predstojećim izborima biti laka i da će ta koalicija sigurno pobediti.

“Nije ni lako, i uopšte nije sigurno da ćemo da pobedimo”, rekao je Vučić. Kako je istakao, pristalice te stranke treba da imaju u vidu da oni koji Srbiju žele da vrate u prošlost, bez obzira što se ni u čemu ne slažu i što jedni o drugima govore i misle loše, mogu da se ujedine za samo 24 sata kako bi preuzeli "dizgine vlasti". “I koliko god da izgleda da imaju malo podrške u narodu, kada se skupe i ujedine mogu da naprave većinu. I zato je važo da dobro znate da opuštanja nema, ni jednog sekunda, da je ovo borba za budućnost Srbije u kojoj budućnost Srbije mora da pobedi prošlost i one koji su uništavali Srbiju u prošlosti”, poručio je Vučić.

"Ujedinjena Srbija pobeđuje"

Samo ujedinjena Srbija pobeđuje i može da ide napred, a SNS i njeni koalicioni partneri će, ukoliko dobiju poverenje građana, obezbediti nova radna mesta, socijalno odgovornu i pravednu državu, ali i stabilnost i bezbednost, poručeno je danas sa predizborne konvencije SNS u Leskovcu.

Predsednik PUPS, koalicionog partnera SNS, Milan Krkobabić rekao je da građani žele dobro organizovanu državu, efikasne ministre, ali i socijalno odgovornu i pravednu državu, koja brine o nemoćnima i slabima. Krkobabić je rekao da su prethodne dve godine bile više nego teške, da je jedan deo penzionera pomogao da Srbiji bude bolje, ali da je to bio njihov svestan čin. On je naveo da su penzioneri svojim doprinosom hteli stabilne penzije, ali i da pomognu svojoj deci i unucima da žive dobro i ostanu u Srbiji. "Kad je zemlja u opasnosti onda se brani, da li neko treba da te pita da braniš zemlju. Takva pitanja su izlišna", rekao je Krkobabić.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić poručio je omladini Srbije da je ne prevare oni koji pričaju bajke, jer "jedino Vučić govori istinu i može da obezbedi sigurnost, bezbednost, nova radna mesta". "Građani Srbije 24. aprila imaju lak zadatak, jer je na parlamentarnoj listi na prvom mestu Aleksandar Vučić, a za njim je sto mesta prazno", poručio je Ilić.

Gradonačelnik Leskovca i član Predsedništva SNS Goran Cvetanović je rekao da se danas ponovo radi da bi se građanima obezbedila bolja budućnost, da će u Juri posao u narednoj godini dobiti 700 do 1. 000 radnika, da će Dzinsi zaposliti nove radnike, dok Grad pomaze da 500 građana započne svoj biznis. "Srpski narod zna šta želi i kome veruje, našem predsedniku i premijeru", rekao je Cvetanović.

Skupu se obratila i predsednica Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga Gordana Stojanović koja je rekla da aktuelna vlada vodi politiku jedakih prava za sve građane. Navela je da su osobe sa ivaliditetom sada u mnogo boljem položaju jer su, između ostalog, doneti zakoni koji pružaju osnov za njihovu bolju zaštitu i zahvalila vladi, premijeru i lokalnoj samoupravi za sve što čine. Mladi preduzetnik Milan Stamenković, koji vodi svoju firmu već dve godine i zapošljava četvoro radnika, poručio je mladima da veruju u politiku lidera stranke, koja Srbiju vodi napred u red razvijenih zemalja Evrope, ali i da veruju u sebe i da preuzmu stvar u svoje ruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja