(VIDEO) UHAPŠENI NAPADAČI SA ZVEZDARE: Dvojica radikala napali Vučkovićevu, Božovića i Šutanovca

Prljava kampanja

(VIDEO) UHAPŠENI NAPADAČI SA ZVEZDARE: Dvojica radikala napali Vučkovićevu, Božovića i Šutanovca

Politika -
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su četvoricu napsanika koji su osumnjičeni da su napali Natašu Vučković, Balšu Božovića i Dragana Šutanovca i aktiviste Demokratske stranke koji su razgovarali sa građanima na Zvezdari.

Kako se navodi u saopštenju MUP aktiviste DS napali su o I. M. (1977), A. M. (1990), D. M. (1990) i S. K. (1992) iz Beograda. Oni su od ranije poznati po sukobima sa policijom, a dvojica su članovi SRS, kao i navijačke grupe Balkan Mirijevo.

Osumnjičeni su privedeni nadležnom tužiocu i protiv njih će biti podneta odgovarajuća prijava. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, osuđujući napad, ističe da se nasilje u Srbiji neće tolerisati."Policija svoj posao radi profesionalno i štiti bezbednost i sigurnost svih građana Srbije, što je pokazala brzim rasvetljavanjem ovog slučaja", naveo je ministar Stefanović.

Podsetimo , jutros je organizovana grupa nasilnika fizički nasrnula na narodne poslanike Natašu Vučković, Balšu Božovića i Dragana Šutanovca i aktiviste Demokratske stranke koji su razgovarali sa građanima na Zvezdari, saopšatila je DS.

Na pijaci Đeram u Beogradu, prilikom razgovora sa građanima, jutros u 9.45 sati napadnuti su funkcioneri Demokratske stranke (DS) Nataša Vučković, Dragan Šutanovac, Balša Božović i Ivan Stefanović, potvrdio je predsednik Gradskog odbora DS Beograd Balša Božović. Prema rečima Božovića, policija je intervenisala posle poziva iz DS, napadači su se razbežali, a funkcioneri DS nisu povređeni, ali je lakše povrede zadobio jedan aktivista DS kojem je ukazana lekarska pomoć. U momentu kada je četvoro funkcionera ove stranke, u okviru redovnih izbornih aktivnosti, razgovaralo sa građanima na pijaci Đeram, precizirao je Božović, četvorica napadača sa kapuljačama došla su sa pijace sa pivskim flašama u rukama.

"Počeli su da dobacuju, da bi razbili flaše, nasrnuli na članove DS, uz uzvike kako bi nas trebalo izbosti, da bi nas potom gađali bocama", objasnio Božović. Policija je stigla petnaestak minuta pošto je pozvana, dodao je Božović, a kada su se policajci pojavili, napadači su se razbežali. Povređeni aktivista DS je odvezen, kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć, dok su funkcioneri stranke dali izjave policiji. "Ovo je ligična posledica političkog i medijskog progona u poslednje četiri godine", ocenio je Božovič. On smatra da Srbija, u kojoj je zabranjeno drugačije mišljenje, ne može da bude bezbedna. "Upozoravali smo da je Beograd jedan od najnebeznednijih gradova u Evropi. Borili smo se devedesetih godina protiv ovakvog nasilja, u kojem nikada nije otkriven krivac, a ne očekujem da će i danas biti otkriven krivac", rekao je Božović.

Pajtić: Incident posledica obračuna sa političkim protivnicimaVeć 4 godine režim se sa političkim protivnicima, medijima, neistomišljenicima brutalno obračunava. To nije pravedna Srbija, to nije pravna država, i mi zbog toga oštro osuđujemo incident koji se dogodio na Zvezdari našim aktivistima, izjavio je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić.- U svim saopštenjima vladajuće stranke možemo da prepoznamo uvrede, klevete, nasilje, poziv na linč i logično je i prirodno da se samim tim i nasilje i linč dešavaju. Zbog toga mi ćemo se itekako boriti do kraja za pravednu državu, za pravnu državu. Želimo da živimo normalno, želimo da živimo sad. Pozivamo građane Srbije da 24. aprila tiho i odlučno izađu na izbore jer ovakvu bedu i poniženje sebi niko ne sme da priušti, ni sebi, ni svojoj porodici u naredne 4 godine, zaključio je predsednik DS.

Oglasio se i MUP Srbije koji navodi da intenzivno rade na rasvetljavanju napada na aktiviste Demokratske stranke, koji se dogodio jutros na Zvezdari."Policija neće tolerisati napad na pripadnike bilo koje političke partije i zato pozivamo sve građane da se uzdrže od bilo kakvog vida nasilja", stoji u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track