TADIĆ I JOVANOVIĆ OBEĆAVAJU: Ustavne promene za punu autonomiju Vojvodine
Foto: Fonet

Proširenje nadležnosti AP

TADIĆ I JOVANOVIĆ OBEĆAVAJU: Ustavne promene za punu autonomiju Vojvodine

Politika -
Lideri dve stranke Čedomir Jovanović i Boris Tadić su istakli svoje zalaganje za ostvarivanje svih potencijala Vojvodine putem ustavnih reformi i pune autonomije

NOVI SAD - Liberalno demokratska partija i Socijademokratska stranka nastupiće na pokrajinskim izborima zajedno, kao ozbiljna alternativa vlasti Aleksandra Vučića, ocenili su danas lideri dve stranke Čedomir Jovanović i Boris Tadić i istakli svoje zalaganje za ostvarivanje svih potencijala Vojvodine putem ustavnih reformi i pune autonomije.

"Smatramo da su problemi sa kojima se zemlja suočava ozbiljni i da Vučićeva Vlada nije dala održive odgovore na ona pitanja na koja je bila dužna da ih da", rekao je Jovanović, navodi se u saopštenju.

"Srbija, Vojvodina, Novi Sad, ponavljam, svako mesto u zemlji, oni moraju biti drugačiji, i mi ćemo dati sve od sebe da se ti ciljevi ostvare", poručio je Jovanović.

Jovanović je naveo da je Vojvodina potrebna Srbiji i da LDP i SDS ne žele da vode kampanju koja će izolovati Vojvodinu.

Tadić je pozvao građane da glasaju za listu LDP-LSV "Savez za bolju Srbiju".

"Za nas su pitanja čuvanja identiteta, večne zaštite tog važnog ljudskog prava od fundamentalnog značaja za vođenje politike", naglasio je Tadić.

Tadić je poručio da će se ta lista zalagati za moderna evropska rešenja, za proširenje nadležnosti AP Vojvodine, za regionalizaciju Srbije, ali i nadležnosti lokalnih samouprava, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track