INCIDENT NA ZVEZDARI PRED ISTRAŽNIM ORGANIMA: Šutanovac i Balša dali iskaz i prepoznali napadače
Foto: Printscreen

Više od 4 sata opisivali incident

INCIDENT NA ZVEZDARI PRED ISTRAŽNIM ORGANIMA: Šutanovac i Balša dali iskaz i prepoznali napadače

Politika -
Funkcioneri DS Dragan Šutanovac, Balša Božović i Nataša Vučković juče su u policiji dali izjave i prepoznali su napadače sa Đeram pijace.

Oni su juče više od četiri sata opisivali nemili događaj beogradskim inspektorima, a potom je svako ponaosob odveden na prepoznavanje četvorice napadača koji su uhapšeni u nedelju, tri sata nakon incidenta na Zvezdari.

"Slučaj vodi Odeljenje za krvne i seksualne delikte. Policajci sa kojima smo razgovarali bili su vrlo profesionalni i nema nikakvih zamerki na njihov rad. Uostalom, policiju ne zloupotrebljavaju policajci, već njeni čelni ljudi. Policiji smo prethodno dostavili snimak koji je pušten i u javnost, na kojem se jasno vidi da su demokrate napadnute. Vidi se da smo mi napadnuti i da Šutanovac nije započeo nikakvu tuču", kaže Božović.

Funkcioner DS Šutanovac je kratko po napuštanju sedišta Policijske uprave za grad Beograd rekao da „su dali izjave o događaju, prepoznali počinioce i da se ništa više od toga nije dešavalo“.

Osumnjičeni za napad će inače, danas po isteku policijskog zadržavanja od 48 sati, biti privedeni u Tužilaštvo, gde će biti saslušani.

Reč je o Igoru Milikiću (39) zvanom Četnik, Andriji Miloševiću (26), Dušanu Milenkoviću (26) i Stefanu Konstantinoviću (24).

Sva četvorica su simpatizeri SRS-a, bliski s ekstremnim desničarskim pokretom „1389“ i trojica od njih imaju krivični dosije.

(Blic/L.Gedošević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track