DS SE ŽALILA REM: Demokrate tvrde da je SNS favorizovana na televiziji
Foto: Tanjug

Nezadovoljni zastupljenošću

DS SE ŽALILA REM: Demokrate tvrde da je SNS favorizovana na televiziji

Politika -
BEOGRAD - Demokratska stranka, nezadovoljna zastupljenošću u medijima, podnela je danas žalbu Regulatornom telu za elektronske medije (REM).

Kako su istakle funkcionerke DS Vesna Marjanović i Aleksandra Jerkov, žalba je podneta zbog, kako tvrde, kršenja opšteg obavezujućeg uputstva REM-a televizijskim stanicama u predizbornoj kampanji, koja se manifestuje nesrazmerno velikom zastupljenošću Srpske napredne stranke u odnosu na ostale učesnike izborne trke.

U izjavi medijima uoči podnošenja žalbe, Jerkov je istakla da svi ministri, premijer i ostali državni funkcioneri zloupotrebljavaju svoje funkcije da bi vodili predizbornu kampanju za svoju stranku, a da to REM ne konstatuje.

Prema njenim rečima, pojedini mediji su se otvoreno i nedvosmisleno stavili u službu propagande SNS-a i organizuju program koji isključivo služi da se vodi hajka na DS i, a u manjoj meri i na ostale opozicione stranke. Jerkov i Marjanović su ocenile i da je sada očigledno da je još prilikom izbora članova REM "pripremljen teren za gušenje svake ravnopravnosti u zastupljenosti stranaka u predizbornom procesu".

SNS: Više medijskog prostora za DS, da građani vide ko su

SNS se otvoreno danas založila da se funkcionerima DS da što više medijskog prostora, jer što se više oni pojavljuju, to će građani imati više prilike da vide ko su ljudi koji danas vode tu stranku i šta ona predstavlja, a sigurno je i da će manje glasati za njih.

Naprednjaci su saopštili da funkcioneri DS , sada već po navici, iznose besmilice u javnost. Iz SNS-a zato pitaju demokrate, kada već pominju zastupljenost u elektronskim medijima, zašto su zaboravili da kažu da su najneravnopravniji uslovi u Vojvodini, gde vlada otvorena medijska cenzura Bojana Pajtića?

"Želimo samo da podsetimo Demokratsku stranku da u vreme njihove vladavine, u izbornoj kampanji 2012. godine, opozicione stranke nisu ni mogle da emituju spotove, našoj stranci su brutalno zabranjivani od strane RRA, dok je Demokratska stranka mogla da radi šta hoće, i emitovala je najprl?avije spotove u političkoj istoriji Srbije i to protiv Srpske napredne stranke", navodi se u saopštenju SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track