RAMPA ZA LIDERA RADIKALA: Šešelju zabranjen ulazak u Hrvatsku
Foto: Facebook SRS

RAMPA ZA LIDERA RADIKALA: Šešelju zabranjen ulazak u Hrvatsku

Politika -
BEOGRAD - Nakon današnje oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju te brojnih reakcija koje je takva odluka izazvala, MUP je zabranio ulazak Šešelju u Hrvatsku.

Premijer Hrvatske je putem odnosa s javnošću poručio: "Neka dođe pa ćemo ga uhapsiti".

Šešelj je naveo da će tražiti i odštetu od Haga, dok je advokat Novak Lukuć naveo da ima pravo na to, ali da je još niko nije dobio.

"Odneo sam zahtev za odštetu od 12 miliona evra, još 2012. godine, a možda ću da je dopunim za još dva milona dok sam čekao presudu. Dobio sam i razne bolesti, a i strepeo sam sve vreme od presude. Republiku Srbiju neću tužiti", rekao je Šešelj.

U Hagu je danas doneta oslobađajuća presuda za Vojislava Šešelja po svih 9 tačaka optužnice.

Portparolka hrvatske policije Helena Biočić izjavila je da je MUP obavestio graničnu kontrolu da Vojislavu Šešelju izda rešenje o odbijanju ulaska u Hrvatsku u slučaju da se on pojavi na nekom od graničnih prelaza, javlja N1. Prema njenim rečima, takva odluka je u skladu sa Zakonom o strancima koji predviđa mogućnost da se strancu odbije ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka Hrvatske, nacionalne sigurnosti ili javnog zdravlja. Premijer Hrvatske Tihomir Orešković poručio je: "Neka dođe, pa ćemo ga uhapsiti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track