VUČIĆ PRIMIO KOSAČOVA: Srbija ostaje vojno neutralna
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gust raspored

VUČIĆ PRIMIO KOSAČOVA: Srbija ostaje vojno neutralna

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vladi Srbije sa predsedavajućim Komiteta za međunarodne poslove Saveta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Konstantinom Kosačovom.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naime, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa predsednikom Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije (SF) Rusije Konstantinom Kosačovim i predsednikom Odbora za socijalna pitanja SF Rusije Valerijem Rjazjanskim istakao da Srbija ostaje na poziciji vojne neutralnosti.

Tokom razgovora istaknuta je podudarnost u stavovima o nizu pitanja od zajedničkog interesa za dve zemlje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Srpski premijer i funkcioneri Saveta Federacije Rusije Kosačov i Rjazjanski razgovarali su i o daljem razvoju političkih odnosa, posebno parlamentarne saradnje dveju zemalja, kao i o konkretnim merama za snaženje ekonomske saradnje Srbije i Rusije.

Susret sa ambasadorom Austrije

Tokom prepodneva upriličen je i sastanak sa ambasadorom Austrije u Srbiji Johanesom Ajgnerom i predsednikom sindikata Austrije i potpredsednikom Evropske konfederacije sindikata Erihom Foglerom.

Erih Fogler, Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Erih Fogler, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track