PORASLI APETITI: Jorgovanka Tabaković bi u ministre
Foto: Zorana Jevtić

Političari već bezecovali fotelje

PORASLI APETITI: Jorgovanka Tabaković bi u ministre

Politika -

Guvernerka NBS lobira da dobije resor finansija, Ljajić je već viđen za novog šefa diplomatije, a Krkobabić se sprema za Ministarstvo rada

BEOGRAD - Izbori još nisu ni održani, a pojedini političari su se već uskomešali i počeli da merkaju fotelje u koje bi mogli da sednu posle 24. aprila! Prema saznanjima Kurira, guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković ovih dana se nudi za ministra finansija, lider PUPS i direktor „Pošte“ Milan Krkobabić uzda se da će dobiti mesto ministra rada, a Rasim Ljajić viđen je za novog šefa diplomatije!- Jorgovanka se nudi premijeru Aleksandru Vučiću da bude novi ministar finansija. Svesna je da posle NBS neće moći da pređe u Svetsku banku ili MMF, institucije u koje obično prelaze čelnici najveće finansijske državne finansijske institucije, jer imaju zamerke na njen rad. Neki njeni bliski saradnici već su počeli da pričaju da bi ona bila dobar ministar finansija. Ona već odavno hoće da bude ministar jet to nosi medijsku vidljivost i plan joj je da na taj način zapečati svoju karijeru - otkriva izvor Kurira.Sem prve žene NBS, ni direktor „Pošte“ ne miruje.- Krkobabić je uveren da je Ministarstvo rada logičan nastavak njegove karijere, budući da smatra da se njegova stranka bori za prava penzionera i da ima jak socijalni program. Osim njegovog imenovanja, sve su glasnije priče da će Ljajić biti novi ministar spoljnih poslova - kaže izvor Kurira.

Ambiciozni... Rasim Ljajić, Milan Krkobabić
Ambiciozni... Rasim Ljajić, Milan Krkobabić

O ovoj temi Krkobabić nije hteo da priča, dok Tabakovićeva kaže da je potpuno posvećena poslu koji radi.- Još mnogo izazova je preda mnom na funkciji guvernera. Ne zanima me ko bi sebe rado video na ovom mestu, niti sam od onih koji misle da je sreća negde drugde - poručila je ona.Ljajić kaže da je i on čuo priče o svom angažmanu, ali da su to čiste budalaštine.- Neko je pustio te priče, svi me to pitaju kao da je to gotovo stvar i celo Ministarstvo spoljnih poslova bruji o tome. Nit sam ja sa bilo kim o tome pričao, niti je to moja želja - odlučno tvrdi Ljajić.Analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da su to uobičajene predizborne spekulacije.- Šta se stvarno dešava i planira zna samo uzak krug ljudi. Ipak, to može da bude i pokušaj diskreditacije konkurencije, da pojedini političari plasiraju priče o svojim oponentima - kaže on.

Ko na pijaciI RANIJE SE MNOGI NUDILIPosle formiranja aktuelne vlade isplivalo je na površinu i ko sve se od političara nudio premijeru Aleksandru Vučiću da bude ministar. Prema pisanju medija, na spisku je državni sekretar u MUP Aleksandar Nikolić, poznatiji kao Foto Toni, ali i Berislav Vekić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je mislio da bi mogao da preuzme taj resor. Lobiralo se i da mandate dobiju i Milan Bačević i Ivan Mrkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track