KOMBI KOALICIJA: Čeda, Tadić i Čanak obilaze Srbiju minibusom
Foto: Marina Lopicic, Dragan Kadic

Čime stranke idu pred birače

KOMBI KOALICIJA: Čeda, Tadić i Čanak obilaze Srbiju minibusom

Politika -

Za razliku od većine stranaka koje po gradovima krstare u autobusima, lideri i funkcioneri LDP, SDS i LSV koriste minibus tokom predizborne kampanje

BEOGRAD - Da li su partije Čedomira Jovanovića, Borisa Tadića i Nenada Čanka tzv. kombi stranke, to najbolje znaju njih trojica. Međutim, njihov politički savez doslovno se može nazvati kombi koalicijom jer, za razliku od suparnika, Srbiju u kampanji obilaze minibusom!Njihov kombi uslikan je u centru Beograda, a pažnju su privukle živopisne boje, njihov logo „Čeda, Boris, Čanak“ i redni broj 7, koji su prekrili celu površinu vozila.Nemaju paraS druge strane, veće stranke i koalicije, poput SNS, SPS i DS, nabavile su prave velike autobuse u kojima njihovi funkcioneri i aktivisti špartaju od mitinga do mitinga.SNS je svoj autobus prelepio stranačkim bojama i likom lidera ove partije, socijalisti se voze u crvenom autobusu koji je izlepljen skraćenicama SPS i JS i brojem 3, dok demokrate plove plavožutim busom „Živeti normalno. Živeti sad“.Objašnjavajući zašto ne koriste autobus kao ostale stranke, funkcioner SDS Konstantin Samofalov ističe da je neukusno trošiti toliko novca na kampanju, kako to čini SNS.Kao nekad cirkusi- Srbija pod Aleksandrom Vučićem je zemlja narastajućeg siromaštva i bede. Imajući u vidu kako ljudi u Srbiji danas žive, nikakve dimenzije autobusa neće spasti SNS kazne birača. Mi minibus koristimo po potrebi i u skladu sa skromnim finansijskim mogućnostima koje kao opozicija imamo, a u njemu se voze kandidati za poslanike kad obilaze teren kako bi razgovarali s građanima - kaže Konstanton Samofalov.Marketinški stručnjak i direktor agencije „Pragma“ Cvijetin Milivojević ocenjuje da su karavani osveženje za kampanju, nebitno o kojoj političkoj stranci je reč.- Nekada su u našu zemlju, i u manje gradove, dolazili cirkusi, pa su kao razglas koristili megafone i vikali: „stigao je cirkus u vaš grad“. Otprilike to je ta vrsta priče, samo preneta na političku pozornicu. Na neki način to uveseljava i daje kampanji malo karnevalske atmosfere. Dosadašnji vidovi komunikacije s građanima uglavnom su bili uštogljeni, ali ovo je dobar primer da se nešto pokrenulo. Što se tiče troškova, to ne mora mnogo da košta, uglavnom se nađu sredstva za taj vid putovanja - kaže Milivojević.

Cene rentiranjaZA NAJAM I 120 € PO DANUKad je u pitanju iznajmljivanje minibuseva i kombi vozila, u zavisnosti od broja raspoloživih mesta, od trajanja najma i drugih zahteva onoga kojem je prevozno sredstvo potrebno, cena dnevnog rentiranja kreće se od 60 do 120 evra po danu.Za dogovore na duži period agencije daju i pogodnisti, pa tarife mogu biti i niže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track