Pastor (SVM): Pajtić tumara, izgubio je politički kompas
Foto: Beta

Izbori 2016.

Pastor (SVM): Pajtić tumara, izgubio je politički kompas

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da je lider DS i vojvođanski premijer Bojan Pajtić izgubio politički kompas.

"Mislim da se radi o situaciji izgubljenog kompasa i kada čovek izgubi kompas, a očito je da je Pajtić izgubio kompas, onda dolazi do tumaranja. Ovo je praktično političko tumaranje", prokomentarisao je Pastor nedavnu izjavu Pajtića na predizbornom skupu u Padini u kojoj je uporedio pripadnike slovačke nacionalne manjine u Srbiji sa četnicima.

Pastor je dodao da je zaprepašćen tom rečenicom, ali i jučerašnjim izjašnjenjem Pajtića o toj izjavi. "Ne može se tako nešto izgovoriti, ne može se ni pomisliti. Ako tako nešto kaže predsednik pokrajinske vlade i predsednik DS, to je nešto što je mnogo zabrinjavajuće", rekao je Pastor.

On je dodao da neko ko se bavi politikom ne sme da izgubi kompas, ali da ako se to desi onda mora da se pozabavi traženjem političkog kompasa, a ne da sebe vidi u nekoj drugoj poziciji.

"SVM otvorena za dogovor sa SNS"

Pastor izjavio je danas da je ta stranka otvorena za dogovor oko programa i nastavka saradnje sa SNS."Sem sa strankama krajnje desnice, sa svim ostalim strankama smo sarađivali i možemo u principu sarađivati. Da pođemo od onoga što je danas realnost, a to je da ćemo najverovatnije nakon izbora imati mogućnost da nastavimo saradnju sa SNS. Ta saradnja je pokazala pozitivni rezultat i što se nas tiče mi smo otvoreni za dogovor oko programa i nakon toga za nastavak saradnje", rekao je Pastor.

Na pitanje čime će se SVM pozabaviti posle izbora, Pastor poručuju da je to realizacija onog što govore u kampanji."Želimo da budemo siguran oslonac što se tiče formiranja parlamentarnih većina i siguran oslonac u ralizaciji onoga što zajednički sa partnerima budemo dogovarali", kaže Pastor, koji je pozvao građane da 24. aprila izađu u što većem broju na birališta.Navodeći da je slogan SVM "Tačka poverenja", Pastor je kazao i da veruje da su dosadašnji rezultati te stranke dovoljno ubedljivi da bi se građani opredelili za nju.

"Ubeđen sam da ljudi prate šta se dešava u javnom životu, da pamte ko šta radi i zastupa, šta ko izgovara, i sa pravom možemo uzeti taj slogan, jer ono što igovaramo i zacrtavamo kao cilj to pokušavamo da realizujemo sa partnerima", naveo je Pastor.Građane je pozvao da poverenje daju njegovoj stranci, čiji je program, kaže, prihvatljiv ne samo za vojvođanske Mađare, već i za komšije, a da će SVM to vratiti zalaganjem i rezultatom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track